Rolls Royce proizvodi med umesto automobila

Ono što nam je do juče bilo nezamislivo, upravo se dešava. Vreme u kome živimo donosi nam nove izazove kojima se svi prilagođavaju. Tako je čuveni proizvođač još čuvenijih četvorotočkaša zbog pandemije preorijentisao svoje aktivnosti i umesto automobila proizvodi med. Da, dobro ste čuli med.

U Zapadnom Saseksu, u Gudvudu, smešteno je Rolls Royce imanje koje se prostire na 42 hektara i  obiluje najraznovrsnijm rastinjem, divljim rastinjem i cvećem, sa gotovo  500.000 raznorodnih stabala. Osam hektara rezervisano je za pčele. U ekološkom okruženju vodi se briga o 250.000 „rolls royce“ pčela u ukupno šest tradicionalnih košnica. Kuriozitet je da je svaka košnica nazvana po Rolls Royce modelima Phantom, Wraith. Ghost, Dawn, Cullinan i šesta  po zaštitnom znaku brenda Spirit of Ecstasy.

Proizvodnju meda kompanija je otpočela pre dve godina s ciljem očuvanja biodiverziteta lokacije i pčela. Nažalost, ekskluzivni “ rolss royce“ med neće biti dostupan na komercijalnom tržištu, već je namenjen vernim klijentima poznate kompanije.

Najnovije