Da li ste čuli za #BlackPoundDay?

Nova inicijativa će se odvijati prve subote svakog meseca.

Verovatno ste svi čuli za „Black Friday“ dan kada su aktuelni popusti, a inače je to dan nakon Dana zahvalnosti koji je smatran početkom američke sezone božićne kupovine od 1952. godine. Sada postoji i „BlackPoundDay“!

#BlackPoundDay je nova inicijativa, koja je u početku pokrenuta 27. juna, ali se ponovo dogodila 1. avgusta, a potom će se održavati prve subote svakog meseca. Koncept je da se podstaknu kupci da kupuju proizvode i usluge od lokalnih i online kompanija u crnom vlasništvu umesto uobičajenih prodavnica, u nastojanju da pomognu i podrže rast britanske crne ekonomije.

Ovaj novi koncept nastao je nakon svetskih protesta koji su se dogodili nakon brutalnog ubistva Georgea Floyda ovog leta, koje je skrenulo pažnju na sistemski rasizam sa kojim su crnci prinuđeni da se suočavaju svakog dana.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BlackPoundDay (@bpdofficial) onJul 24, 2020 at 8:19am PDT

Inicijativa je pokrenuta kao direktan i miran odgovor na ovu svakodnevnu borbu. “Kao odgovor na smrt Georgea Floyda i protesta Black Lives Matter, Švajcarac Solid Crew razvio je ideju Black Pound Day”, objašnjava inicijativa na svojoj veb stranici. “On se nada da će podupreti dugoročni finansijski rast i infrastrukturu, osnažujući i motivišući crnu zajednicu.”

Takođe možete da otkrijete čitav niz crnačkih firmi putem veb stranice Black Pound Day, gde možete da pretražite posebno vrstu proizvoda ili usluge koju kupujete i biće vam dodeljene odlične mogućnosti za izbor. Naravno, cilj projekta nije samo da podstakne kupovinu crnih brendova samo jedan dan mesečno, već i da pomogne širenju reči i edukaciji stanovništva o svim neverovatnim preduzećima koja postoje u Velikoj Britaniji, a u vlasništvu su crnaca.    

harpersbazaar.com

 
 
View this post on Instagram

A post shared by BlackPoundDay (@bpdofficial) onJul 31, 2020 at 12:10am PDT

Najnovije