Harper's Bazaar Srbija

Šta nose muškarci ovog proleća?

Ove sezone, muškarci se oslanjaju na lagane tkanine, pastelne boje i šarene detalje kako bi stvorili svež, moderan izgled.

U modnom svetu muškarci ovog proleća biraju odeću koja kombinuje udobnost i stil, odražavajući opuštenu, ali sofisticiranu estetiku. Inspirisan prirodom i urbanim okruženjem, muška moda za proleće 2024. godine donosi kombinaciju klasičnih komada sa modernim detaljima, stvarajući jedinstven izgled koji odražava duh savremenog muškarca. Ove sezone, muškarci se oslanjaju na lagane tkanine, pastelne boje i šarene detalje kako bi stvorili svež, moderan izgled koji je idealan za toplije dane.

Zvezda proleća

Najmanji odevni komad prigrlio je najveće simpatije ove modne sezone. Šorts je definisao kolekcije neverovatno velikog broja brendova. Ami Paris i Fendi izveden je od kože, Alexander McQueen od besprekorno ukrojenog vunenog štofa, a Louis Vuitton i Versace od svile sa geometrizovanim desenima. Neočekivano, ali šorts je proglašen kao neprikosnovena zvezda prolećne sezone.

Bogatstvo formi

Činjenica da je tašna omiljeni ženski aksesoar osporena je ovog proleća. Kim Jones za Dior Homme ponovo je upotrebio motiv sedlo torbe, kao reference na čuveni dizajn koji je predstavio John Galliano pre tri decenije, Pharrell Williams upotrebio je ambleme kuće Louis Vuitton, ali ih je učinio predimenzioniranim, dok je kuća Etro ostala dosledna hippie estetici i za muškarce predstavila hobo tašne sa cvetnim printovima.

Od glave do pete

Ukoliko imate kolorit koji vas posebno oduševljava, posvetite mu pažnju od glave do pete. Gucci muškarac je ovog proleća odeven u grimiznocrvenu, Loewe je u denimu sa šljokicama, a McQueen muškarac je oličenje romantike bunta, budući da je u pink nijansama. Na ovaj način veliki brendovi pokazali su suptilnu moć maksimalizma i efekta koji odevanje u jednom tonalitetu ima.

Eklektični izazovi

S punim pravom se kaže da male stvari čine velike stajlinge. Zgužvan šljokičasti materijal u izvedbi Jonathana Andersona za Loewe postao je skulpturalni top, dok je Kim Jones oduševio sa pletenim kapicama od vune neonskih koloracija. Pierpaolo Piccioli, za Valentino, upotrebio je motiv cveta kao deo džepova na sakoima, a slovo V kao minđušu. Ova sezona pokazala je pregršt varijacija i kreacija. Inspiracije nije manjkalo.

Foto: Profimedia

Najnovije