Harper's Bazaar Srbija

Bella Hadid, Irina Shayk i Hunter Schafer na novoj Mugler reviji SS 21

Casey Cadwallader, kreativni direktor kompanije Mugler, pokazao je prolećno-letnju kolekciju koja je već dostupna za kupovinu na sajtu modne kuće.

Dizajner je nastavio da stvara provokativni izgled u duhu svog čuvenog prethodnika, Thierryja Muglera. Doveo je poznate devojke da predstave prozirne komade sa mrežom koja je ukrašena kristalima, satenske košulje, jakne sa smelim ramenima i haljine koje naglašavaju obline.

Modeli Bella Hadid i Irina Shayk, kao i glumica Hunter Schaefer učestvovale su u snimanju video prezentacije brenda. Digitalna revija brenda bila je jedna od najneobičnijih poslednjih godina. Snimana je obrnutim redosledom – modeli su paradirali unazad po modnoj pisti.

Sedmominutni video koji je snimljen unazad, uradio je kreativni tim kompanije Torso Solutions, koji je već radio sa brendom. Glavni zadatak bio je da pokaže odeću Mugler u pokretu: kako se ponašaju haljine sa ekstremnim perforacijama, elastičnim gornjim delovima i suknjama, kada modeli plešu, skaču i trče na modnoj pisti. U novoj kolekciji Cadvallader nastavlja da razvija ideju da bilo koje telo može biti seksi, bez obzira na dimenzije, starost, pol i boju kože svog vlasnika.

Kombinovanjem eksperimentalnih krojeva, iluzija i elemenata sportske odeće Cadvallader je stvorio udobne komade koje bi scenski ormari Cardi B i Beyonce trebalo da sadrže.

Kolekcija nije prošla bez odraza najnovijih trendova koje predstavljaju mnogi brendovi. Za sezonu proleće-leto 2021. godine, Mugler savetuje da nosite odeću sa neobičnim izerzima, jarkih boja sa optičkim otiscima.

foto:harpersbazaar.com

Najnovije