Portonovi
Moda / Revije

Muška kolekcija brenda Prada: Kaubojske čizmice i gingam kaputi

Evo šta kao modni izbor muškarcima za proleće 2023 nude Miucca Prada i Raff Simons.

Kinki, poslovno, ali i normcore – to sastojci za savršeno jelo nazvano muška kolekcija brenda Prada, za 2023. godinu, koja izgleda prilično čudno na meniju, ali je veoma ukusna kad se proba.

Na pitanje: “Šta ste želeli da kažete ovom kolekcijom?”, Raff Simons je lukavo odgovorio novinaru: “A šta vi mislite da sam želeo da kažem?”, dok je i Miucca bila krotka u odgovorima, ali je otkrila suštinu – ovo su, iako tako ne deluje na prvi pogled, vrlo nosive stvari.

Miucca i Raff, moćan modni duo današnjice, zapravo su želeli da modernom muškarcu ponude “Izbor”, kao što samo ime kolekcije kaže (Choise).

U pitanju je vrlo jednostavan izbor – kaput, džins, odelo. Iako naizgled deluje jednostavno, ono što nosimo stvar je promišljanja i na kraju izbora – postoji hiljadu kaputa, zašto je Pradin kaput baš onaj pravi? U pitanju je komad koji je nastao kao kombinacija dugog procesa dizajniranja i odlučivanja, da bismo na kraju sve odabrali vrlo instinktivno, istakla je Miucca.

Komadi su klasični, ali je njihov miks kontradiktoran – njihova kombinacija je uzbudljiva i nova. Tu su kaubojske čizme, pamučni topovi, pletene rolke, kožni šortsevi, kaputi sa duplim kopčanjem i jednim dugmetom, klasična crna odela (uz telo) i gingam dezen. Pogledajte galeriju i inspirišite se.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

 

Pročitajte još