Harper's Bazaar Srbija

5 klasika za zauvek: Modeli cipela koje morate da posedujete

Uz dobru osnovu ostatak stajlinga mnogo se lakše nadograđuje.

Crni blejzer, skinny jeans, pencil suknja, kožna jakna i bela košulja – ovo bi bilo prvih pet odevnih predmeta koje padaju većini od nas na pamet kada se povede razgovor o listi osnovnih, ali večnih komada garderobe.

Kada je reč o cipelama, kao jednom od omiljenih aksesoara zaljubljenika u modu (a i onih koji se ne izdaju kao takvi), moglo bi se reći da kao takve zaslužuju da imaju listu za sebe. Kako se trendovi po pitanju obuće smenjuju svakim dolaskom nove sezone, pitamo se koji su to osnovni modeli cipela koje će zauvek biti moderne i opstati bez obzira na trendove.

Neke od njih smo sigurni da već posedujete, ali da biste bili sigurni da ništa ne propuštate, pogledajte listu pet modela cipela koji će vam olakšati svakodnevni život.

1. Jednobojne cipele sa stiletto potpeticom

Možda nisu najtrendi komad u vašem garderoberu, ali zasigurno su jedan od nosivijih. Sofisticirane, mogu podići dnevnu kombinaciju I pretvoriti je u večernju za tili čas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

2.Ravne sandale

Priznali mi to ili ne, svakog leta nebrojeno puta posegnućemo za modelom ravnih sandala. Apsolutni su must za toplo vreme, bilo da ste pošli na odmor ili do obližnjeg kafea za podnevni brunch.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

3. Klasične patike

Bilo da su u pitanju starke, vansice ili modeli vodećih brendova sportske opreme, patike klasičnih formi jednostavno su neizostavne. Kako je komfor počeo da bude sve važniji faktor pri svakodnevnoj stilizaciji, ne očekujemo da ćemo ikada prestati da ih kupujemo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

4. Crne gležnjače

Ima li prepoznatljivijeg stila za zimu od crnih gležnjača? Dobar par crnih čizama esencija je svih cool jesenjih I zimskih lookova jer se kombinuju uz gotovo sve što nosimo u hladnim danima. Po važnosti su u rangu sa belom košuljom I crnim blejzerom.

5. Vojničke čizme

Iako se na prvi pogled misli da su deo trenda, primetićete da su military čizme zapravo prisutne svake zime. Najpopularnije su martinke, ali sigurni smo da I drugi high-street brendovi imaju šta da ponude.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by María Urbaneja (@meriurba)

Priredila: Natalija Knežević

Foto: Profimedia

Najnovije