Ovog leta ponovo dominira boho stil!

shop BAZAAR

boho stil

Da, boho stil ponovo je u modi. To je vest koja je obradovala mnoge i koja će obradovati sve pristalice boho estetike.
Na nedelji mode u Prizu, slika koja je mnogima privukla pažnju bila je ona iz prvog reda Chloe revije jesen/zima 2024. Isabel Marant se naslonila na boho estetiku za svoju reviju, udvostručivši klasične rubove brenda kroz suknje sa resama i šalove sa resama. A u Rabanne-u, Julien Dossena je ponudio dozu boho šika preko prekrivača sa resicama na šarenim haljinama, pantalonama i hulahopkama.

boho stil
boho stil


,,Boho’’ potiče od reči „Boemi”, koja je nastala u Francuskoj i kojom su Parižani opisivali pisce i umetnike koji su živeli na boemski način. Pravi boemi su bili nomadi koji su putovali po celoj Evropi, upoznavajući se sa drugim kulturama i običajima. Suština boho stila se krije u ravnodušnosti prema svakodnevnom životu i problemima; karakteriše ga sloboda, dobro raspoloženje, suludo trošenje novca, snovi o boljim prihodima, kako bi takav stil života mogao da traje.
Za razliku od većine trendova ovih dana koji počinju onlajn, povratak boho šika rođen je na pisti. Boho stil se često povezuje sa umetničkim i nekonvencionalnim načinom života, a njegove ključne karakteristike uključuju šarene printove, prirodne materijale, razigrane slojeve i raskošan nakit. Boho paleta boja inspirisana je prirodom i uključuje zemljane tonove poput braon, zelenih nijansi, toplih narandžastih i crvenih tonova. Pastelne nijanse takođe mogu biti deo boho stila.


Lan, pamuk, svila i vuna su neki od materijala koji se često koriste za izradu boho odeće. Raznovrsnost teksture je takođe važan aspekt ovog stila. Koristite čipku, vez i rese kako biste dodali dubinu i dimenziju vašem izgledu.
Zaljubljenici u modu tvrde da boho nije samo prolazni trend već pravi klasik. Zbog udobnosti i ležernosti koja ga karakteriše, postao je jedan od najpopularnijih stilova odijevanja koji se uvek iznova vraća.

boho stil chloe 2024
boho (8)

Midi haljina od mešavine lana sa bretelama

3.990,00 RSD

boho stil

Chloe svileni top

128.000,00 RSD

esarpa copy

Ešarpa sa perlama

3.990,00 RSD

2.990,00 RSD

boho stil

Isabel Marant top

44.400,00 RSD

mango copy

MANGO espadrile na pertlanje

5.490,00 RSD

4.940,00 RSD

boho (11)

PS Fashion šešir

1.790,00 RSD

1.432,00 RSD

boho stil

ZARA kožni kaiš sa urezanom metalnom kopčom

3.390,00 RSD

boho stil

Guess – Letnja maxi suknja

17.990,00 RSD

Najnovije