20 inspirativnih načina da nosite "martinke" ove jeseni

Sledimo primere najmodernijih devojaka.

Dr. Martens odavno više nisu cipele za tinejdžere i predstavnike subkultura. Ove kožne čizme sa masivnim đonom imaju bogatu istoriju: prvi model se pojavio 1945. godine, a nastale su zahvaljujući jednoj povredi. Nakon nezgode na skijanju 1947. godine, nemački doktor Klaus Martens je odlučio da osmisli udobnu obuću koja će odgovarati njegovom povređenom stopalu. Tako je sa dr Herbertpm Funkom osnovao kompaniju koje je proizvela "model 1460" sa vazdušnim jastuičićima, odnosno današnje "martinke". 

Ali „martinke“ u obliku u kojem smo navikli da ih viđamo - sa kontrastnim žutim šavovima i petljom na zadnjem delu - pojavile su se tek 1960. godine. Inače, tada su koštale samo 2 funte. Od tada je ovaj model postao legenda. Pojavom normcore mode, zbog svoje jednostavnosti, svestranosti i trajnosti, ovaj par je pronašao svoje mesto u ormarima svih modernih devojaka.

Neki od glavnih obožavalaca su Irina Shayk i Bella Hadid. Za vrhunske modele izgleda da jednostavno nema druge opcije cipela: masivne dr. Martens i njihove razne alternative kombinuju sa romantičnim haljinama, kožnim pantalonama i odelima. Martinke su možda najsvestranije čizme. Ovo je savršena investicija za vašu jesenju garderobu. 

Što se tiče stajlinga, na primer, Candice Swanepoel ih nosi sa elegantnim blejzerom u stilu Chanel, ćerka Kate Moss sa prozirnom haljinom, a Kaia Gerber sa jaknom. Kombinacije su beskrajne. Za inspiraciju smo prikupili najlepše stajlinge koji su upotpunjeni „martinkama“ - otkrijte ih u galeriji.  

Pročitaj još iz kategorije Street Style