Harper's Bazaar Srbija

24 sata sa najpopularnijom Skandi influenserkom

Ekskluzivno za Harper’s BAZAAR, Matilda Djerf otkriva svoju dnevnu rutinu.

Kako izgleda jedan dan u životu mlade švedske influenserke koja je uspela da izgradi multimilionski lifestyle brend, inkluzivan za sve veličine, i to sa samo 25 godina, saznajte u nastavku teksta.

Matilda Djerf svakodnevno deli svoj život sa pratiocima na društvenim mrežama, a za Harper’s BAZAAR otkriva još ponešto što ne vidimo na njenom instagram profiilu. 

U koje vreme se obično budite? Kako izgleda vaše jutro tokom jednog dinamičnog dana?

Obično se budim između 5:30 i 6:00. Volim spora jutra i bez obzira na to da li imam opušten ili naporan dan u kancelariji, uvek dajem prednost svojim kućnim jutarnjim ritualima.

Da li volite da idete u teretanu? ili da vam jutro počne opuštanjem uz neki topli napitak?

Zavisi od godišnjeg doba, tokom leta jutro započinjem treningom dok tokom zimskih dana volim spora jutra uz neki topli napitak.

S obzirom na to da ste vlasnica uspešne kompanije, kako izgleda jedan radni dan u kancelariji? Kako usklađujete posao sa drugim aktivnostima?

Moji zadaci u kancelariji variraju iz dana u dan što čini moj posao izuzetno dinamičnim. Ponekada mi ceo dan prođe u sastancima, dok drugi dan stilizujem modele za slikanje, stojim iza ili čak ispred kamere. Dosta vremena provodim dizajnirajući buduće komade u svojoj sobi, izuzetno je uzbudljivo videti kako se vaša zamisao pretvara u delo. Veoma sam bliska sa svim timovima u kancelariji a pogotovu sa timom za društvene mreže. Volim da smišljam kreativne koncepte za buće kolekcije i slikanja.

Da li vam kreiranje sadržaja za društvene mreže oduzima mnogo vremena?

Trenutno delim na društvenim mrežama isključivo sadržaj iz svog svakodnevnog života koji mi ne oduzima previše vremena, zbog čega sam izuzetno zahvalna. Najbitnije mi je da uvek ostanem dosledna sebi. Jedan dan sam u raspoloženju da podelim sliku svog autfita, dok je drugi dan to slika buketa cveća i smatram da je to skroz u redu.

Kako nalazite balans između vašeg svakodnevnog života i pritiska koji društvene mreže mogu da nametnu, s obzirom na to da ste inspiracija mnogima?

Trudim se da ne razmišljam mnogo o tome. Osećam da sam ponekad pod velikim stresom, ali naučila sam vremenom da se diskonektujem i dopustim sebi da budem JA bez pritiska.

Koje su vaše omiljene aktivnosti tokom dana?

Radim dosta različitih stvari! Ako sam kući u Stokholmu, volim da idem u duge šetnje sa našim psom Rufusom pored cvećara i inspirišem se sezonskim bojama. Takođe volim da izlazim na ručak sa prijateljima i vežbam, što je ujedno i jedini momenat kada mogu da se u potpunosti isključim u toku dana.

Društvene mreže mogu često da izazovu nerealna očekivanja, pogotovu kod mladih žena. Kako uspevate da održite potpunu transparentnost i ranjivost pred vašim pratiocima?

Dok sam odrastala nisam mogla da pronađem nikoga na internetu na koga mogu da se ugledam u potpunosti i ko sa pratiocima deli i dobro i loše. Meni je važno da pokušam da pokažem što više delova svoje ličnosti i da dam pratiocima do znanja da svi imamo loše momente u životu.

Gde nalazite inspiraciju za svoje dnevne objave?

Trudim se da ostanem što autentičnija, tako da najčešće fotografišem svoju odeću na putu do posla ili u kancelariji. Takođe objavljujem sve što me u toku dana inspiriše i usrećuje.

Da li su putovanja predstavljaju veliki deo vašeg života ?

Ranije su bila, sada najviše vremena provodim u svom domu u Stokholmu gde se nalazi i moja kancelarija. Putovanja do SAD-a su česta jer imam tim u Njujorku. Inspirišu me i otvaraju mi oči, zaista sam zahvalna na svim putovanjima.

S obzirom na to da vaš brend predstavlja mešavinu vintidža i dobrih klasičnih komada i vrlo je inkluzivan za žene svih veličina, šta je bila vaša inspiracija?

Najviše sam inspirisana našim kupcima, volim da vidim nove načine na koje stilizuju naše komada. Vintidž muška odeća širokih krojeva je takođe nešto što me inspiriše.

Koja su vaša tri omiljena modna komada, kojima se vraćete iznova i iznova?

Moj omiljeni komad su farmerke opuštenog kroja jer ih je lako navući i iskombinovati. Vintidž štikle i Forever blejzer iz moje kolekcije su komadi koje prosto ne skidam.

Koja je vaša omiljena noćna aktivnost?

Zavisi od raspoloženja! Ili koktel sa mojim omiljenim ljudima ili kuvanje jela i odmor kod kuće.

Tekst: Adriana Papić

Fotografije: Privatni album, Instagram 

 

Najnovije