Moda / Street Style

35 fenomenalnih: Ovakva obuća nosi se na ulicama Milana

Druga polovina septembra veliko je da za omiljenu obuću Italijanki: čizme sa štiklom!

Stil zastupljen na ulicama metropola koje diktiraju trendove uvek je nešto hrabriji od onoga koji imamo priliku da vidimo u ostalim gradovima.

To je pogotovo bio slučaj tokom prethodne godine, kada smo u post kovid fazi pokušavali da nadokandimo propušteno. Dramatične siluete, jarke boje, predimenzionirane forme i svi mogući i nemogući “look at me” izleti po pitanju dizajna.

Stvari se polako ali sigurni vraćaju u pređašnje stanje (makar po pitanju estetike), te je nešto smireniji pristup trendovima ponovo na snazi. Dizajneri primenjuju direktniji i čistiji pristup modelima i to onog zasnovanog na fundamentalnim principima kuće.

Međutim, kada je u pitanju street style upadljivost je i dalje na ceni, ali konačno: ne po svaku cenu!

Modna kuća Versace prošle sezone podigla je ulog sa duplim platformama, koje sudeći po Italijankama uopšte nisu nenosive, iako tako na prvi mah izgledaju tako. Loewe sa svojim “staklenim” balon detaljima, ubedljivo je prešao modnu igricu po pitanju efektnosti i odvažnosti, a patike kao sasim prihatljiv izbor obuće u spoju sa elegantnim outfitima, dominira među trendseterkama kojima je urbani stil favorit broj 1.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia

Pročitajte još