Harper's Bazaar Srbija

Ciao Milano! Izdvajamo najbolji street style sa MFW

Klasika u italijanskom maniru.

Bila je to naporna nedelja u italijanskoj prestonici mode iza nas, jer su brendovi i zvanice doleteli na Milansku nedelju mode za sezonu jesen/zima 2024. Užurbana nedelja revija i prezentacija, glavnih italijanskih brendova kao što su Gucci, Versace, Armani I Dolce & Gabbana, izazvala je potres svojim inovativnim i savremenim krojenjem. Na pisti, gosti su bili oduševljeni onim što predstojeća sezona ima da ponudi, ali van revija, nosili su svoju najbolju odeću u ime street style-a.

Kako sezona počinje da se zagreva za proleće, teških kaputa je sve manje u izobilju, ali prelazni komadi kao što su bajkerke i kožne jakne, I oversized džemperi postaju prvi izbor. Jednostavan duks ili trikotaža na kopčanje pružaju lakoću i udobnost, dok lagani kaput ili blejzer jednostavnoj odeći daju sofisticiran izgled.

Slojevitost različitih tekstura daje odeći više fokusnih tačaka, dok se teksas na teksas pokazuje kao kombinacija za mnoge. Striktne strukture od jakni, čvrstih blejzera i boxy kaputa su jedna strana spektra uličnog odevanja, dok su živahni, ogromni bomberi, džemperi opuštenog kroja i kreativno slojeviti pleteni topovi preko bluza sa dugim rukavima, bili na drugoj. Kravata i naočare za sunce i dalje su aksesoari godine.

Pogledajte neke od najboljih izgleda tokom Milanske nedelje mode F/W24. u galeriji.

Foto: Profimedia

Najnovije