Harper's Bazaar Srbija

Crna je glavna boja zime: kako je nositi a da ne izgledate dosadno

Crna je ubedljivo najpopularnija boja na svetu.

Naročito u modi – dizajneri ne koriste nijednu drugu nijansu toliko često kao crnu. Ovo je apsolutno jasno i razumljivo. Svestrana je, odgovara svima i lako se može kombinovati sa bilo čim. Pored toga, prikladna je u bilo kojoj situaciji – od radnog dana u kancelariji do romantičnog sastanka.

To je čini posebno pogodnom za hladnu sezonu, kada teški vremenski uslovi mogu postati ozbiljna prepreka nošenju omiljenih svetlih boja.

Pored toga, od davnina je crna boja obdarena mnogim tajnim značenjima – što je čini možda najmisterioznijom bojom od svih – boja moći, boja tuge, boja misterije, boja poezije.

Međutim, pored sve magije, mnogima crna izgleda dosadno. Kažu – ovo je najjednostavnija boja koja ne zahteva nikakvu maštu u kombinacijama. Ako i vi mislite isto, tu smo da vas demantujemo.

Ova jedinstvena nijansa zapravo nam daje ogromno polje za eksperimentisanje sa krojem, teksturom i siluetom. Deluje kao neka vrsta praznog platna na kojem se jasnije vide vaše smele vizuelne odluke. U crnom nikada nećete izgledati dosadno ako eksperimentišete sa proporcijama. Preveliki ili puf rukavi,  masivna hipertrofirana ramena, struk naglašen kaišem – ovo je samo mala lista onoga što će vam pomoći da oživite crnu boju.

Inspiraciju potražite u galeriji fotografija!

foto: harpersbazaar.ru

Najnovije