Harper's Bazaar Srbija

Nosite pidžamu van kuće kao street style heroine

Da, i to je u redu!

Kućna odeća postala je glavni trend 2020. godine – danas pidžama i opušteni „duksevi“ nisu iznenađenje. I to nije samo zbog pandemije: udoban stil donjeg veša pojavio se mnogo pre prinudnog karantina. Srećom, već smo naučili da ne vredi žrtvovati udobnost radi lepote, tim pre što se danas lepota često poistovećuje sa udobnošću. Zar ovo nije ostvarenje snova?

Uticajne devojke pokazuju: danas u pidžami možete da izađete ne samo do najbliže prodavnice, već i, recimo, do kancelarije, pa čak i do poslovne zabave. Vreme je da naučite kako u pidžami izgledati elegantno kao u poslovnom odelu ili večernjoj haljini.

Dobre vesti: pidžama komplete lako je kombinovati. Barem zato što je osnova tu – luksuzno odelo u stilu donjeg rublja već je na vama. Jedino što treba učiniti je odabrati cipele, dodatke i, ako je potrebno, kaput ili jaknu. Elegantne cipele, torba i trendi ogrtač – u ovom izgledu možete se čak pojaviti i na poslovnom doručku. Postoje i ideje za rutinske zadatke: nosite pidžama odelo sa patikama i vunenom košuljom. Dopunite izgled smelom bejzbol kapom ili čak panama šeširom – et voila, opcija „svaki dan“ je spremna.

Setovi pidžama takođe mogu biti osnova slojevitog izgleda. Preko pidžame slobodno nosite pleteni prsluk, a preko prsluka omiljenu kožnu jaknu ili mantil. Prednost kompleta pidžame je što se može podeliti na dva dela – na primer, nošenje pantalona sa basic majicom i strogom jaknom „sa muškim ramenima“. Kao što ste verovatno primetili, raznovrsnost setova pidžama je očigledna.

Preostaje da nađemo izgovor da izađemo iz kuće kako bismo zasijali u pidžamama na ulicama grada – baš kao i heroine uličnog stila iz naše galerije.

Najnovije