Počinje Sneakerville, najveći regionalni festival patika

Saznajte šta nas očekuje na ovogodišnjem izdanju.

Sneakerville festival održava se u Beogradu već petu godinu i okuplja sve ljubitelje patika i urbane kulture. Ove godine, svi zainteresovani moći će da posete najveći festival patika u regionu u nedelju, 17. septembra od 11 časova do ponoći, na Sajmu ispred Hale 2.

O detaljima ovogodišnjeg spektakla na Sajmu razgovarili smo sa organizatorom festivala i najvećim kolekcionarem patika na Balkanu, Markom Đorđevićem Maksom.

Budući da svake godine Sneakerville festival ima različitu temu, koja je ovogodišnja i po čemu se razlikuje od prethodnih?

Ove godine, po prvi put ćemo ugostiti sve posetioce 17. septembra u Hali 2, Beogradskog sajma. Ovo će biti sjajna prilika da se pozdravimo sa jedinstvenim arhitektonskim zdanjem i zaokružimo celu priču o jednoj od važnijih lokacija za Beograd, kako u ekonomskom tako i u kulturološkom kontekstu, budući da uskoro dobija novi sjaj. Što se samog festivala tiče, ove godine Sneakerville će biti u znaku kolaboracija, a posetioci će moći da uživaju u sadržajima iz različitih oblasti umetnosti, gastronomije, muzike.

Ko su učesnici Sneakerville-a?

Pored dobro poznatih imena kao što su Nike, adidas, Reebok, New Balance, Puma, Converse, Vans i G-Shock, posetioce očekuju i Tike, Buzz, Remiks i Dunk Shop koncepti, kao i brojni lokalni brendovi, tattoo umetnici, šminkeri i barberi. Svako će pronaći nešto za sebe, jer smo pripremili različiti sadržaj koji je zanimljiv svim generacijama.

Šta nas sve očekuje na ovogodišnjem Sneakerville-u?

Od 11 časova pa sve do ponoći, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa ponudom koju su nam pripremili vodeći sportski brendovi. Osim zanimljivih aktivacija na štandovima, moći će da uživaju i u sjajnom izboru hrane, gejmingu i nastupima poznatih muzičkih zvezda. U atrijumu između Hale 2 i 3 biće smešten Food court sa raznovrsnom ponudom domaćih street food brendova.

Svake godine koncerti na ovom festivalu obore rekord posećenosti, da li su poznata već sva imena u muzičkom delu, odnosno čije koncerte ćemo slušati ove godine?

Svake godine trudimo se da dovedemo izvođače koji su zanimljivi ljudima koji dolaze na Sneakerville, ove godine su to Bebi, Fox, Surreal, Indođija, Corona i Rimski, Sajfer, MihaMih i Diinzo, Sara Jo, Mimi Mercedez i Rasta. Koncert će trajati od 20 časova pa sve do ponoći, a sjajna žurka sa ovim izvođačima je zagarantovana.

Koliko je izazovno organizovati ovako veliki festival i sa kojim preprekama se najčešće susrećete, a šta na kraju dana ostavi najveći utisak?

Organizacija festivala kreće već sa završetkom prethodnog, tako da prvo ulazimo u proces ideje, zatim sadržaja, a onda svih propratnih aktivnosti od najave do realizacije svega osmišljenog. Proces je dugotrajan ali i zabavan, kao i cela naša industrija, jer uvek su tu neki novi izazovi, zatim neophodno je da konstantno pratite trendove i uvodite inovacije, a osmišljavanjem ovako velikih projekata zaista dolazite do neverovatnih saznanja. Prepreka nema mnogo, uglavnom ih lako prevazilazimo jer smo već dobro uigrana ekipa, a najveći utisak uvek ostavi broj ljudi koji u toku dana preplavi sve zone festivala, to nas i motiviše da svake godine pomeramo granice.  

Važiš za jednog od najvećih kolekcionara patika na našim prostorima i svake godine upravo kroz Sneakerville prenosiš ljubav prema urbanoj kulturi, a reci nam kada se javila ljubav prema patikama i kada si shvatio da je to tvoj poziv?

Patike sam zavoleo još kao mali. Doživljavao sam ih kao nešto posebno, samim tim što su u vreme mog odrastanja devedesetih godina bile veoma skupe pa se na to gledalo kao ozbiljan atak na porodični budžet, naučio sam da ih cenim jer sam znao koje odricanje je dolazilo od strane roditelja da bi mi ih priuštili. Kada sam počeo da radim pre nekih dvadesetak godina, krenuo sam i sa kupovinom određenih modela kako bi ispunio sebi neke želje iz detinjstva. Vremenom je došlo i do saradnje sa određenim brendovima, a na kraju postalo i posao, tako da može se reći da stvarno radim ono što volim i u tome uživam.

Tekst: Promo 

Fotografije: Promo 

Najnovije