Harper's Bazaar Srbija

10 haljina u stilu Jacqueline Kennedy koje bi trebalo da ima svaka devojka

Obratite pažnju na stil prve dame Jacqueline Bouvier, koja je u istoriju ušla kao Jacqueline Kennedy i Jackie O – ona je jedna od onih heroina čiji stil prevazilazi vreme i trendove. 

Njen stil je uvek relevantan. Možete beskrajno gledati njene arhivske fotografije. Komadi koje je ona nosila, bilo da su u pitanju dugačke rukavice, svilene marame, prevelike naočare, postali su klasici. Neki od njih su čak otišli ​​u istoriju, poput Gucci torbe (kasnije nazvane Jackie po prvoj dami) ili Chanel ružičastog tvida. Već dugi niz godina je muza za dizajnere, umetnike i filmske stvaraoce – Marc Jacobs joj je čak posvetio čitavu svoju poslednju kolekciju za jesen/zimu.

Gledajući fotografije želimo da se oblačimo poput nje. Čak je i u okviru strogog zvaničnog protokola pronašla načine da pokaže svoju individualnost – i zato je zauvek ostala u istoriji kao jedna od glavnih ikona stila. U ulozi besprekorne domaćice Bele kuće, nosila je odela jarkih boja, haljine bez rukava sa mašnom u struku i obavezne bele rukavice i bisere. Njeni stajlinzi su uvek bili graciozni i jednostavni –  možemo reći da je bila minimalista mnogo pre nego što je ova reč ušla u modni leksikon. Sigurni smo da bi sada primala goste u bledo ružičastoj Valentino odeći, prisustvovala dobrotvornim akcijama u bisernoj haljini Reem Acra i provodila porodične večeri u jednostavnoj haljini Sandro Paris ili Marc Jacobs.

A ako takođe želite da ponovite jedan od njenih legendarnih izgleda, u našoj galeriji možete pronaći izbor od 10 odgovarajućih haljina. Ležerne, za koktel i veče – postoje modeli za svaku priliku.

Najnovije