Trend alert: Aksesoari koje nosimo u prolećenoj sezoni 2022!

Jarke boje, umetnički pristup i neočekivana forma: Predstavljamo vam neobične aksesoare prolećnih kolekcija.

Uzmemo li u obzir činjenicu da je tržište aksesoara u porastu, ne treba da nas čudi da su neki od vodećih svetskih brendova, ove sezone, modnim dodacima iteakako dali na značaju. Od modela Chanel 2.55, Prada-ine Galleria smanjene verzije, do prepoznatljive Fendi Baguette, torbe su na pistama bile u fokusu.

Kada je obuća u pitanju, i dalje dominiraju čizme sa gumenim đonom i na pistama smo ih viđali kod Alexander McQueen-aCoach-a i drugih. 

Čini nam se da su se dizajneri utrkivali ko će da nam pruži kreativnije modele kada je tržište modnih dodataka u pitanju. Viđali smo štikle sa reprodukcijama sapuna, sveća pa čak i razbijenih jaja, torbe narazličitijih oblika koje same po sebi podsećaju na mala umetnička dela, a tu su i eksperimenti sa 3-d štampanjem kod Balenciaga-e i Givenchy-ja.

Nasuprot tome dominiraće i velike udobne torbe u koje ćete moći da smestite sve što vam je potrebno, a suprotno od casual aksesoara stižu nam i blistavi headpieces koje nam nude Paco Rabanne, Louis VuittonMaison Margiela. Jesenji model platformi ustupio je svoje mesto modelu za prolećnu sezonu, te smo ih videli kod Marni-ja, Philosophy di Lorenzo Serafini-jaDries Van Noten-a, AcneStudio-ja dok nam najupadljivi model donosi Versace.

Klikom na galeriju istražite trendove aksesara koji nas očekuju u raziranoj prolećnoj sezoni 2022 koja je pred nama.

Piše: M.K

Ilustracija: Luca Mainini @itslucamainini

Photo: Profimedia

Najnovije