12 primera kako da nosimo blejzer ove sezone

Od kada je ušao u ženski garderober, blejzer nikada nije napustio to mesto. Razlog je jednostavan. Reč je o jednom od najprimenjivijih i estetski najzanimljivijih odevnih predmeta.

Kao opuštenija varijanta sakoa, blejzer je zadržao svoju ležernu formu. Za planetarnu popularnost ovog odevnog predmeta zaduženi su Coco Chanel, koja je kreirala pre blejzere namenjene ženama, inspirisane muškim komadima, Ralph Lauren je inspiraciju pronalazio u uniformi katoličke crkve i Yves Saint Laurent, dao je odelu notu sofisticiranog I ženstvenog.

Devedesete godine i minimalistički pristup odevanju, naspram epoleta i naramenica koje su krasile blejzere iz osamdesetih, donele su androgeni izgled i gotovo nevidljivu razliku izmedju sakoa za žene i muškarce.

Kao odevni komad koji odoleva vremenu, nepresušan je izvor dizajnerima i ljubiteljima mode, jer malim promenama u dizajnu i stajlingu, ima moć da potpuno transformiše siluetu.

Tim Harper’s BAZAAR-a je pronašao inspiraciju na ulicama modnih prestonica i predlaže vam kako da kombinujete ovaj vanvremenski komad.

 

Izvor foografija: Profimedia

Autor: Mila Đenić

Najnovije