Kako kreirati stilski slojeviti look?

Dajemo vam 12 savršenih vizuelnih primera!

Nepredvidivi vremenski uslovi često utiču na kreiranje našeg stajlinga i primoravaju nas da žrtvujemo svoju modnu reputaciju u korist topline i udobnosti.

Da li je ovde moguć kompromis? Odgovor je - da! Srećom, slojevitost više nije samo trenutni trend, već se pretvorila u modnu konstantu. Naravno, kreirati slojeviti stajling koji izgledo lepo i obuhvata veći broj odevnih komada nije nimalo lak zadatak i zahteva određenu veštinu i posmatranje. Ali, uvek možete pogledati steet style hronike i pronaći ilustrativne primere.

Kada je reč o hronikama uličnog stila, ove sezone su bile drugačije. Bilo je vrlo malo održanih revija u fizičkom formatu, a većina važnih gostiju nije mogla da stigne na Nedelje mode. Međutim, postoje dobri primeri koje treba slediti.

Kada kreirate slojeviti stajling morate znati nekoliko trikova.

Savet broj jedan  - rolka je vaš najbolji prijatelj. Ne samo da će vas zagrejati, već će igrati ulogu donjeg sloja čak i kod najsloženijeg stajlinga. Možete je nositi ispod haljine, kombinezona, košulje, jakne, dukserice, uopšte, ispod svega.

Savet broj dva: rolku uvek možete zameniti običnom belom košuljom. Ona će se lako uklopiti uz sve stajlinge, dajući notu ozbiljnosti.

Savet broj tri: ne bojte se nositi sličnu odeću jednu preko druge. Na primer, košulja + košulja. Glavna stvar je da imaju drugačiju boju i teksturu. Na primer, kožna košulja preko obične bele pamučne košulje će izgledati zanimljivo.

Na kraju, ne plašite se kombinacije nijansi iste boje. Čak i ako je bela: suprotno popularnoj zabludi, razlika u tonalitetu samo će učiniti kombinaciju živahnijom i zanimljivijom. Ali ako se i dalje plašite takvih radikalnih eksperimenata, bež boja će biti odličan izbor: sve zemljane nijanse ne samo da izgledaju sjajno jedna s drugom, već su u modi ovog proleća.

Zanimljive predloge slojevitog oblačenja pogledajte u našoj galeriji fotografija.

Pročitajte još