Harper's Bazaar Srbija

Neustrašiv modni izbor: 20 najboljih naked haljina svih vremena

Ponekad je "odelo" u kom smo rođeni, najbolji outfit.

Jedva pokrivene grudi i pažljivo postavljen sloj tkanina oko struka – “gole” haljine istovremeno donose provokaciju i eleganciju. Poznate osobe vole da ih nose na crvenom tepihu, a nekoliko njih usudilo se da jednu ovakvu toaletu ponesu i na gala svečanostima.

Devedesetih godina, “gola” haljina signalizirala je estetiku buntovnih dizajnera. Ovih dana, kada je golotinja nešto prihvatljivija, prozirnom haljinom može se iskazati čast za gracioznu, žensku formu.

Supermodeli, Naomi Campbell i Kate Moss, nosile su naked haljine više od jednog puta. Bile su predvodnice ovog trenda kada su se pojavile na Versace modnoj pisti 1996, noseći prozirno-crne kreacije. Naomi je, zatim, opet nosila prozirnu crnu haljinu za Valentino 2019. Modni dizajner Thierri Mugler nikada se nije plašio da stavi modele u svim stanjima golišavosti na pistu, a u njegovim kreacijama i danas viđamo svetske zvezde poput Megan Fox.

Bez obzira na godinu i dizajnera, prava naked haljina pokazuje da je podjednako bitno ono što obučete, kao i ono što ne obučete. Donosimo vam 20 najboljih “golih” kreacija svih vremena u našoj galeriji.

Foto: Profimedia

Priredila: T. Mišović

Najnovije