Harper's Bazaar Srbija

5 haljina koje su vodeći trend leta

Omiljeni prolećni i letnji komad ove sezone stižu u osveženoj formi.

Volimo što živimo u eri trendova koji podržavaju nosivost praktično svega!

Mini, maksi, ultra mini, dekostrukcija kroja, plise, asimetrija, naglašen struk, oversize forme, karneri, pruge, floral – sve može leta 2022.

Šta vama najbolje pristaje i što je važnije: u čemu se vi najbolje osećate, to je ono što je presudno.

Jarke boje nikada neće biti out tokom letnjih meseci, ali ovog leta se penju za stepenik više i žele da ih prigrlite u maksimalizmu: pink i neon zelena, te jarko žuta i narandžasta, sve što ste mislili da nije za vas ovog leta doziva sa polica.

Vaše je samo da izaberete model u kome ćete se osećati najbolje.

Kada smo kod onoga što ste mislili da možda nije za vas, tačnije: da će vam biti neophodno nešto modne hrabrosti koju ste mislili da ste izgubili, definitivno vode ultra mini forme. Prada, Dior, Versace, Moschino, Miu Miu i Max Mara predlažu da to bude vaš letnji izbor broj jedan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tiffany Hsu (@handinfire)

Prema tome, ko smo mi ili vi da se bunite?

Slično je i kada su u pitanju modeli haljina koji podrazumevaju trake ili ultra tanke bretelice, koje su vodeći detalj na haljini: na ramenima, grudima, leđima..Previše seksi? Altuzarra, Elleme i mnogi drugi, a pogotovo hight street brendovi, kažu: ne, nikako!

Za one pak koji žele nešto klasičnije, ali da je među gorućim trendovima, to su definitvno cut-out forme to jest one sa detaljima sa izrezom. Izaberite jednobojnu maksi haljinu sa ovom vrstom detalja i dobićete instant efektnost, ako želite da podignete ulog onda igrajte na kartu geometrijskih formi kao dezena, jer: što da ne?

To je mantra ove sezone.

Najbolje od svega je što su svi ovi trendovi viđeni kod dizajnera i u kolekcijama za narednu jesen i zimu.

Koji su još modeli zastupljeni kao vodeći za leto 2022. otkrijte u našoj galeriji.

Tekst: M.Bunčić

Foto: Profimedia

Najnovije