6 outfita slavnih za savršenu “quiet luxury” estetiku

Ili drugim rečima “stealth wealth”, minimalizam ili “odevanje Mary-Kate i Ashley Olsen”.

“Quiet luxury” relativno je novo ime za stil oblačenja koji postoji već decenijama. Poznat je i kao “stealth wealth”, minimalizam ili “odevanje Mary-Kate i Ashley Olsen”. Ova estetika se odnosi na suzdržani, low-key stil, koji se odražava najfinijim tkaninama i besprekornom pažnjom na detalje. Ključ je u bezvremenskim komadima koji izgledaju luksuzno, ali ne upućuju na svoju vrednost otvorenim brendiranjem – dizajnerskim logotipima, blistavim printovima ili jarkim bojama.

Brojne poznate ličnosti ovladale su ovim posebnim stilom. Dok nam Gwyneth Paltrow i Rosie Huntington-Whiteley odmah padaju na pamet kao predstavnice besprekornog izgleda, Mary-Kate i Ashley Olsen pretvorile su “quiet luxury” estetiku u unosan posao. Njihov ultra-luksuzni brend The Row je omiljen među ljubiteljima estetike, zbog svog diskretnog i preciznog dizajna. Od presudnog značaja za usavršavanje izgleda je ulaganje u komade odobrene od strane insajdera i obraćanje pažnje na kvalitet i kroj.

Brendovi koje treba poznavati u ovom slučaju su The Row, Totême Raey, jer se svi drže minimalističke palete boja i kreiraju savršene osnove kako bi pomogli u izgradnji bezvremenskog garderobera.

Ako razmišljate o ulaganju u “quiet luxury” izgled, sledećih šest outfita poznatih ličnosti savršeno oličavaju ovo raspoloženje, te su pravi izvor inspiracije.

Victoria Beckham

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ALEM (@alemdergisi)

Rosie Huntington-Whiteley

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

Kendall Jenner

Hailey Bieber

Zoë Kravitz

Gwyneth Paltrow

 

 

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije