Harper's Bazaar Srbija

Alexa Chung u papučama koje nose sve trendseterke

I ovog leta devojke od stila biraju udobnost i mi ih u tome podržavamo.

Modne kolaboracije dolaze u različitim formama i završavaju se sa različitim epilozima. U pitanju je vrlo pipavo i svakako rizično modno tle. Neke od ovih saradnji su naravno vrlo uspešne, čak i iznenađujuće uspešne, dok bi za one druge bolje bilo da se nikada nisu dogodile.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fara (@feedbyfara)

Kada je u pitanju slučaj Proenza Schouler x Birkenstock, saradnja do koje je došlo još tokom 2020, a rezultat su bile restilizovane papuče za all day varijantu, došlo je do pomenutog iznenađujućeg uspeha.

Nekako je bilo logično da će ova vrsta obuće tokom karantinskog perioda da pobudi zanimanje i postigne uspeh. Sve što nam je tada trebalo jeste bila praktičnost i udobnost, koja po mogućnosti može da prođe i u onim retkim trenucima kada smo napolju.

Suosnivači Proenza Schouler, Jack McCollough i Lazaro Hernandez znali su kako da iskoriste trenutak i kultni model sandala koje su sinonim za udobnost, pretvore u fashion komad pogodan za praktično svaku priliku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ne_ung (@ne_ung)

Naše je bilo samo da ga stilizujemo na pravi način za željeni rezultat i efektnost ovog detalja koji instan nadograđuje izgled neće izostati.

Naravno, kada nam neke od poznatih svetskih influenserki demonstriraju kako se to radi, utoliko je lakše. Pogotovo kada to stilska ikona poput Sienne Miller čini iznova i iznova. A onda i kada to uradi jedna od najpoznatijih predstavnica besprekornog stila, Alexa Chung.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexa Chung (@alexachung)

Ono što je pak dodatni plus u vezi ovih super udobnih, a vro efektnih papuča koje možete uspešno stilozovati godinama u većini prilika, jeste to što ih Alexa nosi u aktuelnoj sezoni, a već dve godine unazad nosile su ih u nekom trenutku sve moguće žene od stilskog uticaja na Instagramu.

Alexa je ovim potezom zapečatila njihov status i stavila ih na listu kultnih.

Mi smo spremni za naš must have šoping sezone. Vi?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @tim.wrd

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia

Najnovije