Basic je siguran pogodak

Osvrćemo se na basic komade koji su timeless i svima potrebni.

Postoji jedno osnovno stilsko pravilo kog se većina ljudi koji vole modu pridržavaju: uverite se da imate dobru kolekciju basic komada pre nego što uložite u one vođene trendovima.

Zašto? Basic komadi daju osnovu za kreiranje modernog stajlnga. Smatrajte to praznim platnom za vaš umetnički izraz.

Ako se pitate o čemu govorimo, evo o čemu se radi: prema nekim modnim pravilima postoji desetak komada koje rešavaju svaku misteriju ili zabunu oko toga šta tačno pripada ovoj kategoriji.

Basic komadi koje bi trebalo da postanu osnova garderobera su: duks, mantil, majica, helanke, sako, pantalone, pouzdane farmerke, prigodna slip haljina, košulja-haljina, džemper, odelo, i, na kraju, dobra stara košulja.

Pre nego što pojurite do svog ormara da biste videli koliko ovih predmeta zapravo posedujete, znajte da je u redu da nemate svaki komad sa ove liste. Svi basic komadi takođe dolaze u neutralnim bojama, što ih čini još pogodnijim za svakodnevno nošenje - i od kojih možete sagraditi svoj neutralni capsule ormar.

Jednom kada se naoružate svim basic komadima, postoji još jedan savet za stilizovanje koji će vam pomoći da svaku odevnu kombinaciju učinite elegantnijom: uložite u komad finog nakita. Lepa ogrlica u vidu lanca ili naušnice će „podići“ jednostavnu belu majicu ili džemper od kašmira.  

U galeriji fotografija smo izdvojili za vas esencijalne komade koje možete godinama imati u ormaru i ne brinite, oni nikada ne izlaze iz mode.

Pročitajte još