Clutch: Jedina torba koja vam je potrebna ove jesenje sezone

Novi modeli klač torbi praktični su pratilac svakodnevnih aktivnosti.

Na pistama za sezonu jesen/zima 2023, modeli su držali svega: pudere (Giorgio Armani), rubove kaputa (The Row), pa čak i sopstvene grudi (Ann Demeulemeester). Ostalo vreme, ruke su im bile obmotane oko klača – jednog od najpopularnijih oblika torbi u A/W sezoni.

Reč “clutch” može evocirati slike veoma nepraktičnih pljosnatih tašnica, u koje taman stanu dve, tri stvari dovoljne za noć u gradu. Međutim, nedavne kolekcije predstavile su novu vrstu klač torbi praktičnih za svakodnevne aktivnosti.

Miu Miu ponudila nam je svoje gipke torbe, ukrašene visećim setovima za ključeve, koje su napravljene imajući u vidu način života u pokretu: lako ih je pokupiti u žurbi, a dovoljno su prostrane da u njih stanu sve lične stvari.

Isti nonšalantni potez definisao je Maximilian Davis za Ferragamo, gde su velike kožne torbe lebdele u pregibu ruku modela, realizovane u glossy crnoj, jarko žutoj, optički beloj, mornarsko plavoj i prepoznatljivoj crvenoj boji.

Kod Bottega Venete dve torbe su bile bolje od jedne, jer se presavijena prazna torba sa reljefom krokodilove kože (pod pretpostavkom da se radi o umetničkom efektu, a ne o funkcionalnosti) nosila u istoj ruci kao i torba u obliku koverte u boji senfa.

Kod drugih, mini verzije klač torbi viđene su kod Conner Ives i Gabriele Hearst. Prva je debitovala sa istaknutim printovima, a druga u obliku metalne kutije, nošena uz pleteninu. Ako ste navikli da nosite minimum, ovo je za vas.

Foto: Profimedia

Priredila: T:M.

Najnovije