Harper's Bazaar Srbija

Da li je Doja Cat nova kraljica bizarnog?

Pevačica svakim pojavljivanjem u javnosti pomera modne granice.

Da iza svake modne ikone stoji megakreativan stilista, dokaz su Zendaya i Anya Taylor-Joy koje imaju svog Lawa Roucha, Kim Kardashian sa svojom armijom stilista koje predvodi Veneda Carter, Rihanna sa Jahleelom Weaverom i Hailey Bieber sa Maeve Reilly. No jedan od njih uspeo je da uzdigne imidž svoje muze od slatke male devojčice i kasnije seksi zvezde do kraljice bizarnosti, a to je Brett Alan Nelson koji radi sa Dojom Cat.

Tačno je da je sa svojih pet lookova impresionirala publiku na dodeli MTV nagrada 2021, ali je modnu istoriju prvi put ispisala prošle godine, kada je debitovala na Nedelji mode u Parizu. Tamo se pojavila šest puta i šest puta ukrala šou na revijama brendova Thom Browne, Balenciaga, Vivienne Westwood, A.W.A.K.E. Mode, GivenchyMonot.

Duo rešen da impresionira i šokira, i ove godine postigao je zacrtano. Doja je prvi put posetila Nedelju visoke mode, gde je uspela da se o njoj priča i piše više nego o reviji brenda Schiaparelli, koja je izazvala čak i Petinu reakciju jer su modeli nosili kreacije sa fake životinjskim glavama koje su izgledale prilično realno.

Doja na sebi nije imala životinju, a došla je kao oličenje samog pakla – njenu Inferno kreaciju poznata mejkap artistkinja Path McGrath nanosila je 5 sati!  Pevačica, cela ofarbana crvenom bojom, na sebi je imala 30 hiljada Swarovski kristala, i izgledala je kao pokretna skulptura.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @brettalannelson

Sve to bila je ideja, naravno, Bretta Alana Nelsona, a u galeriji koja je pred vama pogledajte sve pevačicine stajlinge kojima je, zahvaljujući svom kreativnom direktoru, privlačila pažnju.

Tekst: J.M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije