Game of Trends – top trendovi jesenje sezone

Modni trendovi za jesenju sezonu koji su dominirali na modnim pistama.

Kada su pre nekoliko meseci, u februaru 2020. godine, dizajneri velikih modnih kuća predstavili svoje kolekcije za jesen/zimu 2020/21, nisu mogli ni da zamisle da će uslediti pandemija.

S obzirom na to da je njihovo kreativno razmišljanje oprezno i da ne zanemaruju ono što se dešava u društvu i da predviđaju budućnost – barem u pogledu prilagođavanja odeće – zasnovanu (i) na ovim problemima, izgleda da su dizajneri osetili nešto: apsolutna dominacija crne, opsednutost zemljanim tonovima i povratak klasičnim „modelima“ koji prate potrebu za održivijim i bezvremenskim rešenjima.

Osim crne boje koja se trijumfalno pojavljuje, vodeću ulogu u sezoni igraju i umirujući neutralni tonovi, dinamična crvena boja, kožni odevni predmeti i moderni ogrtači.

U isto vreme, ženska revolucija pronalazi svoj izraz kroz oštra, glomazna ramena, metalk sjaj, smele boje i maštovite aksesoare – duge rukavice i torbe.

Trendovi iz kolekcija za jesen i zimu 2020-21 ponovo uspostavljaju ideju o “bezvremenskom”, vraćaju komade iz prethodnih decenija, priklanjaju se modernim svakodnevnim potrebama i postaće još zahtevniji u narednim godinama jer nastupaju održivost i recikliranje.

Glavne trendove jesenje sezone pogledajte u galeriji fotografija.

harpersbazaar.gr

Najnovije