7 prolećnih trendova sa Nedelje visoke mode u Parizu

Prvo na pistama, a onda i na ulicama svetskih metropola – predstavljamo Haute Couture Spring/Summer 2023 modne imperative.

Nedelja visoke mode u Parizu upravo je završena, a opet, trendovi koje je iznedrila uveliko se nalaze na svim mood boardovima vodećih fashion magazina i modnih kuća. Videli smo kolekcije izuzetne izrade, statement komade, odeću koja predstavlja prava umetnička dela.

Predstavljamo trendove koji su se izdvojili kao vodeći, a koje ćemo sasvim sigurno gledati u nadolazećim mesecima – posebno prolećnim i letnjim,

Dramatične kragne

U sledećoj sezoni kragne su dramatične, toliko, da je Schiaparelli umesto njih stavio lava. Ove godine u fokusu je vrat, a hoćete li ga istaći rolkom, mašnom ili poneti neki ekscentričniji model haljine koja umesto okrugline ili čamac kragne ima perje, šiljke, čeličnu konstrukciju – sami birajte, važno je samo da bude dramatično.

Schiaparelli, Spring/Summer Haute Couture 2023 

Somot

Materijal koji ulazi i izlazi iz mode na svakih desetak godina. Ovog puta dominira na haljinama, ali niko vam neće zameriti ako ponesete somotske sakoe, pantalone i naravno – obuću i aksesoare.

Dior Spring/Summer Haute Couture 2023 

Metalik

Šljašteći materijali i glamur idu ruku pod ruku i zato, kad god poželite da zasijate, znate šta ćete obući. Metalik se odlično presijava, sija, šljašti ili samo akcentuje neki komad odeće i nakita, kad se dozira.

Dior Spring/Summer Haute Couture 2023 

Ručno ušivani ukrasi

Ovde se misli na ručno ušivane bisere, šljokice, vez odnosno na sve one fine detalje koji krase neki odevni predmet. To je nešto što svakom komadu odeće daje poseban pečat i karakter i čini ga skupljim, sasvim sigurno i poželjnijim.

Valentino Spring/Summer Haute Couture 2023 

Statement nakit

Sve ono što upada u oko a nosi se na ušima, oko vrata i zglobova nosi se ove godine. Chunky zlatne minđuđe, Schiaparelli velike, koje sijaju i zavode. I ove godine će se nositi rajfovi, kao i odeća sa istaknutim dugmadima, vezom, detaljima.

Fendi Spring/Summer Haute Couture 2023 

Cipele sa istaknutim vrhom

Bilo da je to špic ili otvor na početku cipele, piste na Nedelji visoke mode u Parizu iznedrile su obuću sa istaknutim vrhom. Videli smo ih na Dior, Schiaparelli i Sabina Bilenko revijama.

Valentino Spring/Summer Haute Couture 2023 

Kravate & leptir mašne 

Baš kao i akten-tašne, kravate ove godine doživljavaju veliki povratak. Chanel je, recimo, imao na skoro svakom looku ove sezone.

Chanel Spring/Summer Haute Couture 2023 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia 

Najnovije