Ovo su party štikle kojih kul devojke širom sveta ne mogu da se zasite

Cipele koje su se rasprodavale i za vreme lockdown-a.

Tokom karantina, početkom pandemije, interesovanja za štikle gotovo da nije bilo, jer iz ležerne odeće i obuće – praktično da nismo ni izlazili. Čak i sada, kada su ograničenja mnogo manja, biramo udobnu obuću. Međutim visoke potpetice koje potpisuje dizajnerka Amina Muaddi postale su pravi bestseler, koje su rasprodate u rekordnom roku čak i tokom lockdown-a.

Ove potpetice postale su apsolutni hit među svetskim zvezdama i ljubiteljima mode. It devojke postale su toliko opsednute ovim modelima, da kada je brend lansirao capsule kolekciju MyTheresa u martu 2020. (baš kada se ceo svet povukao u svoje domove) odmah je rasprodata.

Dakle, koja je tajna uspeha ovog brenda? Za početak, tu je gore pomenuta podrška slavnih sa A-liste. Kada Rihanna i Rosie Huntington-Whiteley nose istu stvar iznova i iznova, svet obraća pažnju – posebno kada su cipele u pitanju. Obe su cenjene kao velike trendseterke, sa oštrim okom za detalje, kvalitet i pravi glamur.

Amina Muaddi, koja stoji iza svog istoimenog brenda, dizajnerka je sa sedištem u Parizu (odrasla u Italiji) i dugo je bila jedna od naših omiljenih italijanskih IT devojaka, koja je ostavljala pečat ličnim stilom, sa osećajem drame i sofisticiranosti, na Nedeljama mode. Tako da rastući kult popularnosti njenog brenda obuće – inspirisan njenim prilično fantastičnim životom – nije iznenađenje.

Lansiranje sopstvene linije cipela, proširilo se poput požara među modnom i slavnom elitom, koja štikle ovog brenda opisuje kao svestrane – koje mogu da se nose od 9 ujutru pa sve do ponoći. Sa sopstvenom etiketom Amina je pronašla slobodu da stvori siluetu potpetica koja je već sada prepoznatljiva: oštar dizajn, jedinstvenog arhitektonskog efekta za luksuzni osećaj, ali i izuzetno udobnu bazu.

Od električno-neon nanula do zabavnih, zdepastih papuča, dizajnerka je savladala umetnost party potpetica na nekoliko načina. Ako razmišljate o savršenoj štikli za zabavu koju ćete nositi na svim predstojećim prazničnim večerima, ne tražite dalje. U nastavku pronađite šest modela inspirisanih našim omiljenim stilskim zvezdama i voljenim štiklama Amine Muaddi.

Divlje nanule

Pepeljugine cipelice

Svetlucave potpetice

Kul zdepaste papuče

Sandale sa lancem oko zgloba

Uglađene štikle

Foto: Instagram, Profimedia

Priredila: T. Mišović

Najnovije