Najlepše modne kreacije filmskog festivala u Kanu

Interesantna činjenica: ideja za organizaciju filmskog festivala u Kanu, rođena je zbog rivalstva koje je postojalo između Francuske i Italije...

Tada se nekoliko godina održavao filmski festival u Veneciji, a ministar obrazovanja Francuske, Jean Zay, bio je uveren da je njegovoj zemlji potreban sličan događaj.

Prve filmske nagrade trebalo je da budu dodeljene 1939. ali je zbog Drugog svetskog rata, festival otkazan. Samo 7 godina kasnije, francuska vlada se ponovo vratila ovoj napuštenoj ideji.

Kao što je verovatno svima očigledno, rezultat ideje jeste festival koji je svojom popularnošću prevazišao onaj u Veneciji, te ga u današnje vreme posećuje neverovatni broj poznatih ličnosti. Crveni tepih ovog festivala je jedan od glavnih modnih događaja van Nedelja mode, gde smo u prilici da vidimo najintrigantnije Haute Couture kreacije na svojim omiljenim poznatim ličnostima. 

S obzirom da je zbog pandemije korona virusa festival ponovo otkazan, odlučili smo da se prisetimo nekih od najlepših modnih kreacije koje su poznate ličnosti nosile tokom devedesetih godina, upravo na ovom festivalu.

S.B.

Photo: Harpersbazaar.ru

Pročitaj još