Harper's Bazaar Srbija

Najpopularnije helanke proleća 2022.

Stil koji je prošle godine bio među omiljenijima, sada je među najpopularnijima!

Jedan od decenijama najkontroverznijih odevnih komada konačno je dobilo mesto u modnom svetu koje mu je oduvek i pripadalo.

Helanke su (pre)dugo smatrane isključivo odevnim predmetom koji se nosi tokom vežbanja, generalno fizičkih aktivnosti i svakako jednim od omiljenih komada koje nosimo po kući, ali i u kome spavamo, šetamo, otrčimo u njemu do prodavnice, sa drugaricom na kafu u obližnjem kafiću u kraju.

Čemu onda toliko odbijanje modnog sveta da prihvati ovaj komad odeće kao ekvivalent farmericama ili pantalonama, kada nam je omiljen i nosili bismo ga svim mogućim prilikama?

Rigidna modna pravila o tome šta se sme i ne sme ili šta je “fashion no, no” i “fashion yes, yes” konačno zvanično postaju smešna i izuzetno “fashion no, no”.

Nama je pak omiljeno to što su popularne postale ne samo klasične helanke, već upravo sportske helanke.

One koje su nemanjene “isključivo” sportskim aktivnostima, no njihova moć leži upravo u tome što uopšte nisu isključive, već su pogodne za stilizovanje u svim prilikama.

Savršene za vežbanje, jer su napravljene od specijalnog poliesterskog vlakna koje je otporno na kidanje i habanje. Idealan 24/7 komad jer se ne gužvaju i ne zahtevaju peglanje. Odlične za stilizovanje sa vašim omiljenim duksom i bokserskim šortsom za sportski vibe. Uz bajkerku i omiljene baletanke ukoliko želite šik casual utisak ili super modernu kombinaciju sa blejzerom i kačketom.

Nova tehnologija omogućava da activewear komadi budu otporni na bakterije, dok recimo oni iz nove Calzedonia kolekcije poseduju sve gore navedeno uz toplotnu izolaciju, a uz pomoć svojih fleksibilnih struktura utiču i na izgled oblina vašeg tela.

Dolaze u nekoliko boja, a nama su omiljene one prolećne i letnje u vibrantnim ljubičastim, pink i tirkiznim tonovima.

Dakle, vrlo je jednostavno, sve što vam ovog proleća treba da biste ispratili jedan od najvećih svetskih modnih trendova jesu sportske helanke jarkog kolorita.

U galeriji vam predstavljamo koji modeli dostupni na domaćem tržištu su naš izbor broj 1.

Tekst: M.Bunčić

Foto: Promo

Najnovije