Najstilizovanije Skandinavke čije profile prati svaka fashion osoba

Nedelja mode za jesen/zimu 2024 upravo se odigrava u Kopenhagenu, i mi vam dokazujemo zašto bi skandinavska moda trebalo da bude vaš sledeći izbor stila.

Nedelja mode u Kopenhagenu 2024. uveliko traje, ali kao i svake godine, najveću pažnju opet nam privlače It Skandinavke, koje diktiraju street style trendove pre nego što Mesec mode zvanično i započne.

Kao središte skandanavske mode, danska prestonica stekla je popularnost zbog svog modernog street style-a, perfektnog minimalizma, ultra-luksuznih tkanina i povremenog naleta jarkih boja. Od Stokholma do Kopenhagena, skandi stil je bezvremenski i šik, što je demonstrirano u, recimo, obožavanju svega crnog.

Bez obzira da li ste dovoljno srećni da budete u prvom redu FW-a ili ga pratite virtuelno, ovi skandi fashion instagram profili dokazaće vam zašto bi skandinavska moda trebalo da bude vaš sledeći izbor stila.

Annabel Rosendahl

Nije iznenađenje zašto svaki outfit Anabele izgleda izuzetno luksuzno i šik. Pre nego što je postala modni influenser, šest godina radila kao je glavni menadžer u Høyer, najvećoj norveškoj maloprodajnoj luksuznoj modnoj kompaniji. Nakon što je bila odgovorna za brendove kao što su Givenchy i Loewe, njena ležerna odeća sada prevazilazi pojednostavljenu estetiku svojom visokokvalitetnom tkaninom.

Pernille Teisbaek

Možda najpoznatija It devojka skandi stila, predstavlja sve što je tradicionalno skandinavska moda: neutralna I crna estetika. Garderober danske stilistkinje i kreativne direktorke može se okarakterisati kao kul šik koji je zreo i uglađen. Ako tražite bezvremensku inspiraciju za outfite, ova Skandi devojka je vaš novi omiljeni uticaj.

Nnenna Echem

Nnennina opsesija jarkim bojama izuzetno je osvežavajuća u moru crne odeće koja je tipična za skandi stil. Trenutno sa sedištem u Oslu, Nnennin Instagram vam pruža prvoklasni čas kombinovanja printova i color blocking-a koji će vaš stil učiniti nezaboravnim.

Jeanette Madsen

Uglađena estetika koju provlači kroz svoj jednostavan stil je ono što ovu influenserku iz Kopenhagena čini toliko zanimljivom. Jeanette je ko-kreativni direktor brenda Rotate Birger Christensen iz Kopenhagena, koji se uglavnom fokusira na mini haljine. Za razliku od njenog brenda koji ima smele printove, Madsen ostaje verna svojim skandinavskim korenima gde ima jednostavno šik i ženstvene krojeve.

Sylvie Mus

Držeći se skandi status quo-a, Sylvie je neko ko voli oversized jakne (posebno blejzere) u svojim outfitima. Poreklom iz Ruande, ova stilistkinja iz Pariza i Helsinkija ima minimalističku estetiku na kojoj bi svaki ljubitelj mode pozavideo zbog njenog arsenala neutralnih i crnih opcija odevanja.

Emili Sindlev

Emili je poznata po razigranom koloritu u svojim outfitima. Od glave do pete, njen skandi stil karakterišu sve živopisne nijanse bilo koje od vaših omiljenih boja poput limeta zelene ili jarko žute. Emili vas podse-a da je moda zabavna, posebno uz boje koje nisu crne.

Tine Andrea

Sa talentom za elegantan i oštar izgled, Tine ima vrhunski skandi stil koji sadrži mnogo kože. Norveška influenserka pokazuje edgy ženstveni izgled koji podrazumeva naočare za sunce u svakoj prilici.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije