Nosite kaput sa maramom poput Jackie Kennedy 1976. godine

Najrelevantniji izbor za prolećne dane.

Mnogi trendovi i stilska rešenja se vraćaju u modu nakon nekog vremena. Tako, na primer, poslednjih sezona na revijama vidimo veliki broj odevnih komada u stilu devedesetih i dvehiljaditih, a trendseterke često kopiraju kultne stajlinge poznatih ličnosti tog doba. S tim u vezi, tvrdnju da je moda ciklična teško je osporiti – uostalom, potvrdu vidimo svojim očima na ulicama grada i feedu Instagrama.

Jackie Kennedy je bila prava ikona svog vremena. Znala je kako da vešto prilagodi svoj stajling svakoj specifičnoj situaciji i organski je oblikovala svoj stil zajedno sa tadašnjim modnim trendovima.

Jedan od njenih kultnih izgleda je trench mantil u kombinaciji sa maramom, koji je nosila 1976. godine.

Danas se ova kombinacija čini posebno relevantnom. Marame na glavi su postale lajtmotiv najnovije kolekcije Versace, nose ih moderne ikone stila poput Irine Shayk i Belle Hadid, tako da ih sigurno možemo nazvati trendom sezone. A u kombinaciji sa klasičnim trench mantilom u peščanoj nijansi, stajling će izgledati još zanimljivije.

Dopunite kombinaciju velikim minđušama, naočarima za sunce, torbom i ravnim pantalonama u tata-fit stilu – tada će odevna kombinacija izgledati vrlo moderno. Kada je reč o odabiru trench mantila, slobodno se oslonite na modele u krem nijansama koji će definitivno odgovarati svemu onome što imate u svom ormaru.

Ukoliko želite da kopirate stajling Jackie Kennedy to ćete uspeti vrlo lako, samo pogledajte naše predloge u galeriji fotografija. 

Najnovije