Harper's Bazaar Srbija

Nova Prada kolekcija nadmašila očekivanja!

Nedelja mode u Milanu tek je počela, a kultni italijanski modni brend već se smatra nosiocem najbolje kolekcije.

Da li su ovo preuranjene prognoze videćemo zaključno sa ponedeljkom 28. februarom, kada se okončavaju revije u Milanu, a već narednog dana startuju one najiščekivanije u Parizu.

Za sada ono što smo imali priliku da vidimo od dvojca koji čine utemeljivačica modne kuće – Miuccia Prada i čovek koji je doneo neke od najboljih kolekcija Calvinu Kleinu i  Dioru, mislimo naravno na velikog Rafa Simonsa, više je od skladnog dopunjavanja koje je ovaj duo usavršio od kada u poslednje dve godine sarađuje.

Da li biste ikada pomislili da klasična bela majica na široke bretele, može tako savršeno stilski da se dopunjuje sa suknjom ravnog kroja, kojom dominira transparentna tkanina sa pomalo ekstravagantnim detaljima?

Potom idemo korak dalje, na sve ovo dodajte nezaobilzni komad već sezonama unazad – oversized sako naglašenih ramena i dobićete mix and match siluetu starog i novog kroja.

Raf uvek pomera granice, unoseći u svaki brend odvažnost koja vam možda nikada ne bi ni pala na pamet, ali poštuje dnk kuće, nadograđujući ga primamljivijim, pomalo ekscentričnijim i da, svakako modernijim detaljima.

Možda najbolji primer za gore naveden potpis talentovanog Belgijanca, jesu Prada kaputi od tvida za sezonu jesen-zima 2022/2023.

Krzneni detalji jarkih tonova na ravno krojenim vunenim kaputima sa dezenom riblje kosti, imaju smisla mnogo više nego što bismo to pre samo par godina pomislili – i da, želimo ih. Apsolutno smo spremni za njih. Hvala Rafe što si nam pružio priliku da to shvatimo.

Kada smo kod jarkih boja, one dominiraju i na retro dezenima džempera, koji podsećaju na one iz ere 70-ih. Jarko ružičasta kožni kaput jedan je od favorita kolekcije, a koža kao must have 2022. i te kako je zastupljena kao primat sezone kod Miucci-e i Rafa.

Još jedno iznenađenje stiže takođe iz outwear segmenta, to su all black kaputi oversized kroja koji prate liniju tela, ističući se prefinjenom siuletom – do te mere da na prvi pogled niste sigurni da li je u pitanju haljina ili kaput. Ovde se susrećemo sa retro inspiracijom a la Jacqueline Kennedy kostimi za svaku priliku.
Osnovni kroj (osim oversized dodatka) počiva na korenima brenda – Miuccin potpis jasno je vidljiv, dok efektan i naravno pomalo ekstravagant aksesoar u vidu ogrlice koja se proteže sa leđa, grleći vrat, pa sve do revera – jasno implicira na Rafovo prisustvo, koga se ova legendarna italijanska modna kuća neće tako lako odreći!

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Profimedia

 

 

Najnovije