Od „screen style-a“ do „street style-a“: zašto je zelena jakna „Emili u Parizu“ neophodan odevni predmet godine

Serije poput „Bridgerton“, „Queen‘s Gambit“ ili „Emily in Paris“ diktiraju trenutne modne trendove. Zelena jakna koju je Lily Collins nosila u Netflix seriji je takođe osvojila međunarodne insajdere.

Gotovo na isti način na koji utiču modne piste ili street style, trenutne serije definišu najistaknutije trendove na međunarodnoj sceni. Screen style postao je jedan od trendova koje treba uzeti u obzir. To je pokazao izveštaj Lyst-a u kojem su pregledani najizvrsniji odevni predmeti, firme i kampanje protekle godine 2020. Ne odlazeći dalje, nedavno smo videli kako je serija Bridgertons izazvala interesovanje za odeću kao što su korseti i čak je pojačala važnost bebi plave boje, jednog od tonova sezone, koji su mnogi već krstili kao Bridgerton Blue zbog haljina koje se ponavljaju u ovom tonu jednog od njegovih protagonista.

Isto tako, sa serijom Queen‘s Gambit  stigla je groznica šahovske štampe, koja se pojavila svuda – od kaputa do pantalona. Pored toga, haljine sa retro notom takođe su se ušunjale u pretrage pod uticajem odeće Beth Harmon.

Međutim, jedna od serija koja je preteča kada su u pitanju trenutni trendovi bila je Emily in Paris. Serija, koja je premijerno lansirana u oktobru 2020. godine, a u Parizu je zabeležila avanture Emily, povećala je interesovanja kod dama da ponosno prošetaju sa beretkama ili suknjama koje potpisuje brend Ganni.

Kada smo pomislili da je uticaj serije već došao kraju, pažnju je privukla zelena jakna od tvida brenda Chanel, koja pripada kolekciji Cruise 2020.  

Možda vam zelena jakna izgleda zahtevno za kombinovanje, ali naprotiv, nosiva je u različitim varijantama. Pogledajte fotografije street style zvezda i pronađite model koji je sličan ovom. 
 

harpersbazaar.com/es

Najnovije