12 načina da vam stajlinzi sa patikama izgledaju elegantnije ovog proleća

Patike su postale ozbiljan ekvivalent mokasinama.

Iako patike nikada neće biti standardni izbor po pitanju sofisticirane obuće, svakako imaju potencijal da budu ekstravagantne, ali i elegantne.

Već godinama unazad patike nisu rezervisane isključivo za sportske aktivnosti ili isključivo casual varijante, a oduvek su sinonim za komfor. Bez cipela na štiklu možemo da preživemo, mokasina, vrtoglavih potpetica, sandala svih vrsta, ali bez patika? Ovo je obuća koje bi se malo ko od nas odrekao. Sa punim pravom. I dizajneri to vrlo dobro znaju, zato polsednjih godina sve više obraćaju pažnju na ovaj model obuće, pokušavajući da ga učine inovativnijim, zanimljivijim, lakše prilagodljivim različitim stilovima.

Ponuda je iz godine u godinu sve veća, a sportski brendovi uopšte više nisu neophodno sinonim za kvalitetne, pogotovo za zanimljive modele patike, tu ulogu se uveliko trude da preuzmu high-street brendovi.

Stilska moć patika leži zapravo u činjenici da one svakom outfitu mogu u jednom potezu podariti dozu nonšalancije, a da mu istovremeno ne oduzmu sofisticiranost. Dozu neobaveznosti, a da šik i dalje ostane primetan.

Kako? Demonstriraju nam street style heroine u našoj galeriji.

Priredila: M.B.

Foto: Instagram, Profimedia

Najnovije