Moda / Trendovi

Počinje sezona šalova: Kako ih nosimo ove jeseni i zime

Pogledajte kako to rade neke od modnih ikona današnjice.

Jesen je zvanično počela još u septembru i to najavom Miholjskog leta, no, kako odmiče, dani, a posebno jutra, sve su hladniji. Vreme je da iskopamo iz ormara svoje omiljene modne dodatke i krenemo sa ušuškavanjem na otvorenom. Ima nešto u tome kad preko omiljenog kaputa ogrnemo ogromni vuneni šal, kupimo omiljenu kafu u obližnjem kafeu (sa ukusom bundeve i cimetom odozgo), pa krenemo na posao. 

Mnogo je načina da nosite šal i verovatno već imate neki svoj omiljeni, a ako vam zafali inspiracije, pogledajte kako to rade neke od modnih influenserki današnjice. Naravno da svaka ima svoj način – Kate Hudson ne možemo da zamislimo drugačije nego skroz umotanu u šal, a Kate Moss kako ga nosi ekstremno nonšalantno sa obavezno raskopčanom jaknom. Iako uvek izgleda kao da se nikad ne trudi oko svog izgleda, šal Alexe Chung je uvek namešten “pod konac”, kao i onaj kod Kendall Jenner. Bella Hadid umesto šala voli da ogrne džemerić, a Katie Holmes da ga obrne oko vrata i sveže napred. Koliko ličnosti, toliko načina, a vi naravno odaberite svoj, jer pravila, posebno kad je moda u pitanju, odavno više ne postoje.

Ove godine potražite nove modele kod brendova Loewe, Max Mara, Cos, Ganni, Acne Studios, Burberry i, umesto za aktuelne šare i printove, odlučite se za model koji vam donosi radost, kako biste ga nosili u godinama koje dolaze i obradovali mu se svaki put kad ga izvadite iz ormara. 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia 

Pročitajte još