Povratak 2000-tih! Otkrivamo vam kako da nosite mini suknju, trend broj 1 predstojeće sezone!

Kratka mini suknja potpuno je zavladala kako pistama tako i drištvenim platformama.

Već smo savladali dobro poznato pravilo, a ono glasi da neke komade ne treba odlagati daleko jer neretko smo svedoci cikličnosti nekog trenda. Jedan od njih je trend iz ranih 2000-tih, koji se ponovo pojavio poslednjih meseci. U pitanju je kratka suknja koja je apsolutno zavladala kako pistama tako i društvenim platformama. Shodno tome farmerke sa niskim strukom i kratki topovi nisu jedini trendovi koji su izašli iz arhive.

Prada  i  Miu Miu  za svoju spring/summer kolekciju prikazali su savršene mikro kratke forme vibrantnih boja i dezena.  Mikro trend je prihvatio i kreativni director Blumarine-a, Nicola Brognano, koji prvobitno datira iz 60-tih dok je Maria Grazia za Dior novom trendu pružila uglađenu notu. Dok nas metalik modeli sa šljokicama inspirišu za noćne izlaske, Etro nas vraća tamo gde je sve počelo.

Da li je u pitanju želja da se vratimo vremenima kada je moda bila zabavna i da li su čuveni dizajneri inspiraciju pronašli u nostalgiji? Čini mi se i da su mlađe generacije spremne da istražuju i da se inspirišu fotografijama iz arhive Britney Spears, Christina Aguilera-u ili Beyoncé.

Neka vas čuveni brendovi iz naše galerije motivišu, a jedno je sasvim izvesnoto –  noge će vam sigurno izgledati duže.

Piše: M.K

Photo: Profimedia

Najnovije