Kaia Gerber potvrdila: Ovo su It cipele letnje sezone

Svakog proleća, neposredno pre početka leta, bez greške se pojavljuje It cipela, a svetskim zvezdama ne treba puno da je otkriju i ponesu.

Imali smo chunky platforme, zatim Bottega Veneta papuče sa potpeticama, koje je Rihanna toliko volela da ih je čak svrstala i u outfite za putovanja. Ali ove sezone, popularna cipela znatno je jednostavnija: klasične patike koje su prigrlile zvezde poput Belle Hadid, Emily Ratajkowski, Blake Lively i Kendall Jenner. Model Kaia Gerber je poslednja koja je viđena u njima.

U pitanju su Adidas Samba patike. Lansirane 1950. godine kao patike za fudbal, imaju sportsku (ali aerodinamičnu) siluetu koja ih je učinila konstantnim bestselerom tokom godina. Tokom proteklih nekoliko meseci, međutim, poznate ličnosti su ovim patikama dale više modni vajb.

Tokom vikenda u LA-u, na primer, Kaia je stilizovala svoj par crno-belih Samba patika sa zelenim kardiganom, prugastom letnjom haljinom i žutim čarapama, izgledajući ležerno-šik, i savršeno za obavljanje dnevnih obaveza, a ipak uglađeno.

Za 100ak evra, Samba patike su investicija o kojoj ne morate dvaput da razmišljate ovog leta. A s obzirom na to da postoje od 50-ih, sa sigurnošću se može reći da neće izlaziti iz mode ni narednih godina.

foto: Profimedia

Tekst: T.M.

Najnovije