Harper's Bazaar Srbija

Sandale koje su ovog leta nosile samo istinske ljubiteljke mode

Viđane su na Nedeljama mode u Evropi, prošetale su ih najveće trendseterke, ali u Srbiji je pomama za ovim modelom izostala.

Iako smo zahvaljujući brojnim high street brendovima, već neko vreme u korak sa svetom ili se makar trudimo da budemo, određene novitete ipak malo teže prihvatamo.

Sandale sa platformom, jedan su od tih noviteta.

Ne, ne mislimo na klasične letnje sandale od jute – klasik koji podjednako dobro izgleda na vama 2021., kao što je i na vašoj baki 1960., kada je u njima šetala promenadom negde na Jadranu.

Mislimo na hibrid onih koje su se nosile dok su nas Spice Girls euforično pitale sa malih ekrana “Do you wannabe?” (dakle, period sredine 90-ih) i aktuelnih trendova u dizajnu cipela.

Kako to izgleda?

Pa, prilično fenomenalno. Makar kada je u pitanju model koji je dizajnirala ništa manje fenomenalna Amina Muaddi. Koliko je omiljena njena verzija sandala sa platformom, najbolje govori podatak da je na skoro svim sajtovima gde je moguće da se kupi – ovaj model rasprodat.

Podsetimo se, Isabel Marant je za aktuelno sezonu uradila redizajn njenih poznatih patika sa plaformom, a Daniel Lee je za Bottega Venetu takođe usvojio platformu, ali u kombinaicji sa mule formom. Matthew Williams za Givenchy imao je nešto ekstravagantniji pristup, dok su Coperni, By Far i Anny Nord bili ubedljivo najomiljeniji među trendseterkama širom Evrope.

Leto još uvek nije završeno, sniženja i dalje traju, a mi imamo osećaj da će naredna letnja sezona iznedriti sandale i papauče sa plaformama i na ulicama naših gradova.

Na koji način se u ovoj godini, jedan od omiljnih 90’s modela nosi, pogledajte u nastavku:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMINA MUADDI (@aminamuaddi)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Mory (@tamaramory)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMINA MUADDI (@aminamuaddi)

Priredeila: M. Bunčić Foto: Shutterstock

Najnovije