Opsesija četvrtastim sandalama zvanično počinje!

Ako do sada niste uložili u njih, bez okolišanja pitamo: Šta zaboga čekate?

Pojavile su se stidljivo pre nekoliko godina. Onda su ih već u novoj sezoni odvažne Skandinavke prošetale u prvim redovima kopenhaške Nedelje mode i na taj način ostatku sveta stavile do znanja kako ovaj aksesoar postaje “a must”.

Ubrzo je svaka street style zvezda sa par hiljada pratilaca imala bar jedan model u svom ubojitom trendovskom arsenalu za sezonu.

Međutim, dogodilo se neočekivano – iz prolećne u letnju iz letnje u narednu prolećnu, pa opet u letnju i tako u krug, ovaj aksesoar postao je omiljen modni statement.

Najbolje je što ovim tempom, polako ali sigurno postaje modni klasik, a sezona pred nama to nam definitvno potvrđuje.

Ukoliko ste u potrazi za jednim efektnim komadom koji podiže čitavu kombinaciju, bez sumnje izaberite sandale sa četvrtastim vrhom. Ako želite da uložite u cipele koje će biti u trendu i narednih nekoliko sezona, izbor je opet istti. Ukoliko vam je važno pratite trendove koje redovno lansiraju trendseterki sa A liste, kao što su  Rosie Huntington-Whitely, Hailey Bieber i Sienna Miller, opet bez sumnje izaberite ovaj model.

U galeriji vam donosimo nekoliko modela koji su aktuelni ove sezone, od kojih se razlikuju oni za svakodno švrljanje po gradu, večernju varijantu, izalazak, posao i elegantne prilike.

Tekst: M. Bunčić

Foto: harpersbazaar.com

Najnovije