Šta obući za venčanje svoje ćerke

Majka neveste mora biti negovana i elegantna.

Na internetu ćete pronaći bezbroj članaka koji savetuju o tome šta treba da obučete za venčanje, posebno ako ste gost. Takođe ima dosta sugestija koje su upućene nevestinim drugaricama, kumama ili deverušama. Ali postoji još jedna osoba koja mora biti glamurozna: majka neveste.

Mame imaju svoj udeo tokom venčanja, osećaju anksioznost i stres, ne samo zbog učešća u organizaciji i podršci, već i zbog onoga šta će obući za taj poseban dan.

Istovremeno sa potragom za venčanicom, odvija se i potraga za odećom koju će nositi drugi članovi porodice. U stvari, nije retko da majka i ćerka odaberu haljinu iz iste kuće (venčanicu i večernju haljinu). 

Generalno, ako se moraju poštovati neka pravila - saveti, dobro je da izgled (svake) ​​mame ne zaseni izgled neveste. Ako, na primer, vaša ćerka želi da nosi jednostavnu venčanicu za ovaj važan dan, vi kao majka treba da sledite stil odevanja koji je ona odabrala i izbegavate odeću koja će biti sjajnija i impresivnija od njene venčanice.

Očigledno je da sjajne tkanine, sjajni ukrasi (šljokice, kristali, metalik niti) imaju svoje počasno mesto u ovim okolnostima, ali nisu obavezni. Pre svega, sve to ima veze sa vašim stilom i svakako ne morate da nosite haljinu - iako je ovo obično najčešči izbor. Odela sa pantalonama ili suknjom, dvodelni kompleti (suknja - bluza), čak i kombinezoni ili haljine-kaftani, mogu biti dobar izbor.

Ako niste ljubitelj glamura i iskričavosti ili ovo nije stil ceremonije, možete odabrati šik odeću u nude ili pastelnim (naravno izbegavajte belu i bež boju, kako ne biste zasenili venčanicu) ili investirajte u setove u jarkim nijansama (crvena, plava, zelena su idealne opcije boja). Haljine sa printom su takođe odličan izbor, posebno cvetne, koje se savršeno uklapaju u prolećnu ili letnju atmosferu, dok je dobro skrojeno elegantno odelo sa svilenom košuljom i karnerima ili mašnom oko vrata, takođe vrlo lep izbor.

Ako je vaš izbor na kraju haljina, bilo bi dobro da izbegavate mini i odabrete najelegantnije midi i maksi verzije. Međutim, u pogledu silueta uverite se da ste pronašli onu koja najbolje laska vašem tipu tela i koja vam dobro stoji. Takođe je veoma važno da tog dana izgledate apsolutno elegantno i negovano, a šta god da odlučite da nosite mora vam odgovarati, što znači da ćete do dana venčanja izvršiti mnoštvo testova i modifikacija po potrebi.

Obavezno upotpunite svoj izgled delikatnim nakitom i posebnim dodacima poput posebnih torbica ali i parom klasičnih potpetica ili sandala koje će vam pružiti udobnost i eleganciju.

U galeriji pogledajte naše predloge.

Pročitajte još

Pročitaj još