Supermoćna haljina sa kapuljačom

Jedan od najjačih modnih komada od osamdesetih godina do danas.

Zanimljivo je da ljubitelji filmova o Jamesu Bondu ponajmanje vole ostvarenje iz 1985. godine, Pogled na ubistvo, ali da svi obožavaju tadašnju Bond devojku. Grace Jones igrala je May Day i ostala upamćena kao prva Bond devojka koja je davala instrukcije kostimografima i tačno znala kako želi da izgleda haljina koju nosi u filmu. Mnogima je i jasno zašto je odabrala kreaciju sa kapuljačom, moćan modni komad namenjen jakim ženama koje zavode, a ne čekaju da budu zavedene.

U svojoj biografiji, koju je napisala mnogo godina kasnije, I’ll Never Write My Memoirs, Grace Jones opisala je saradnju sa modnim kreatorom Azzedinom Alaiom, koji je uspeo da ličnu estetiku moćne pevačice približi Bondovom filmskom univerzumu.

Haljinu sa kapuljačom nije volela samo Grace Jones, obožavala ju je još jedna moćna devojka, Bianca Jagger. Danas je vole sestre Hadid, posebno Bella, nosi je Rihanna, u njoj uživaju Kate Moss i Katie Holmes. Ako želite da ponesete ovaj modni komad, koji može biti od različitih materijala – za razne prilike, inspirišite se u našoj galeriji.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia 

Najnovije