Harper's Bazaar Srbija

Top 4 “Micro Makeover” trenda za 2023.

Jednostavan glamur koji predviđa Pinterest.

2022. godina se privodi kraju, a beauty entuzijasti ne samo što traže odgovarajuće trendove zahvaljujući kojima će zasijati u “najluđoj noći” nego ih već sada zanima sve ono što donosi 2023. Ako pogledate modna i beauty predviđana za 2023. na Pinterestu, shvatićete da sa maksimalizma ponovo prelazimo na minimalizam i da su trendi sve kategorije koje u nazivu imaju “micro”.

Mikro trendovi zanimaju i milenijalce, ali i generaciju Z, a na netu se najčešće pretražuju frizure, nokti, šminka. Naredni period donosi kraće nokte, suptilni sjaj umesto šljokica, slatki bob na mesto ekstra duge kose i ekstenzija, a smanjuju se i koraci u beauty rutini. 

Predstavljamo 4 mikrotrenda o kojima će uskoro svi govoriti.

Mikro bob

Više nego lob, kratka kosa iza uha, nešto je na šta se uglavnom odlučuju mlađe devojke, ali ovog puta zavladaće i među milenijalcima

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

Mikro frenč

S razlogom popularan manikir više od pola veka, frenč ne nestaje sa scene ni naredne godine, ali se vraća u mikro izdanju – linija laka u boji je jako jako tanka.

Mikro šiške

Što kraće, to bolje. Ako odlazite na šišanje šiški, razmišljajte i o bobu, a neka vam na umu bude mala Natalie Portman u filmu Leon Profesionalac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @the_bob_haircut

Mikro stiletto nokti

Stiletto nokti su oni sa ubitačnom oštricom na vrhu, koja bi u 2023. trebalo da bude zaobljenija ili kraća.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

 

Najnovije