Trend alert: Svetlucavi metalik kao jesenji imperativ

Vreme je da zasijamo!

Uzmemo li u obzir činjenicu da je Nedelja visoke mode u Parizu bila ispunjena svetlucavim i glamuroznim kolekcijama jasno možemo zaključiti da smele metalik nijanse, gusti svetlucavi vez i štras zauzimaju centralno mesto kada su u pitanju jesenji trendovi.

I ako se metalik boja suptilno provlači već nekoliko sezona, jesen nam je donosi u ne tako nenametljivom aranžmanu sudeći po look-ovima od glave do pete koje smo imali prilike da vidimo. Paleta metalik nijansi se  obogatila, te pored očekivane srebrnezlatne nosićemo i bronzanu, zatim boju starog zlata i neočekivanu metalik svetlo plavu.

Srebrnu smo videli gotovo u svim kolekcijama u Parizu, kod Alexandre-a Vauthier-a, Olivier-a Rousteing-a koji je kreirao kolekciju za Jean Paul Gaultier Couture, Chanel-a, Giambattista Valli-ja, Balenciaga-e, Stephane Rolland, Iris Van Herpen, zatim svetlucava ogledalca kod Fendi-ja, dok nam je Valentino priredio total look u srebrnim šljiokicama koji je uključivao i boju za telo u istoj nijansi.

Sudeći po pomenutim kolekcijama, tokom jesenje sezone ne postoji opasnost da ćete preterati sa blještavilom i sjajem. Biće vam dozvoljeno da sijate uvek i u svakoj prilici.

Priredila: M.K
Foto: Profimedia

Najnovije