U svetu imaginarnog

Najnovija kolekcija H

Haljina i minđuše H&M INNOVATION RE-ENCHANTMENT. Čarape i sandalete H&M (Milica).
Top i prsten H&M INNOVATION RE-ENCHANTMENT (Sofija)

Kolekcija sačinjena od najfinijih perlica i pajeta nas vraća u prošlost, u vreme veselih šezdesetih. Pročišćene forme odevnih komada, pre svega mini-haljina izvedene su u dramatičnim bojama dragog kamenja, kao što su smaragd i ametist. Svaki detalj promišljen je na takav način da suptilno asocira na prirodne lepote kristala i kamenja koji se nalaze u prirodi.

Top, pantalone, minđuše i prsten, sve H&M INNOVATION RE-ENCHANTMENT (Sofija).
Haljina, naočare za sunce i minđuše, sve H&M INNOVATION RE-ENCHANTMENT (Milica) 

Pored besprekornih estetskih kvaliteta H&M INNOVATION kolekcija u svom epicentru ima tehnologije recikliranja i upotrebe materijala nastalih dugogodišnjim tehnološkim inovacijama. Ključni komadi poput mini-haljina u bojama smaragda i citrina kreirani su od recikliranog poliestera, a kad detalje imaju perlice koje su u stvari reciklirana PET plastična ambalaža i kristale koji su napravljeni kao nusproizvod recikliranja polica i kutija za izlaganje.

Top, suknja i minđuše, sve H&M INNOVATION RE-ENCHANTMENT (Sofija).
Top, suknja, minđuše, sve H&M INNOVATION RE-ENCHANTMENT. Čarape H&M (milica).
NA SLICI DOLE: Haljina H&M INNOVATION 

H&M INNOVATION kolekcija Re-Enchantment slavi lepote prirode. Ne samo da je definisana odevnim komadima koji predstavljaju stilski iskorak, oni su proizvod višegodišnjih tehnoloških inovacija u polju recikliranja

Urbana dinamika kolekcije predstavljena je komadima od denima nastalim recikliranjem pamuka, a nežna haljina u boji slonovače je u stvari napravljena od celuloze iz održivih šuma. Ne samo da su stari materijali dobili novo ruho time što su reciklirani i predstavljeni nanesvakidašnji način, H&M ovakvim projektom kao što je H&M INNOVATION pokazuje neverovatne iskorake i namere da se savremena moda učini ekološki održivom.

Haljina, naočare za sunce, prstenje i minđuše, sve H&M INNOVATION RE-ENCHANTMENT. Salonke H&M 

Top, suknja, prsten i minđuše, sve H&M INNOVATION RE-ENCHANTMENT. Papuče H&M (Milica).
Haljina i minđuše H&M INNOVATION RE-ENCHANTMENT (Sofija)

Celom Harper’s BAZAAR Srbija timu je bilo veliko zadovoljstvo da ovekoveči odevne komade iz ove kolekcije i da ih interpretira na način koji budi maštu i vodi nas u svet imaginarnog. Moda upravo ima tu magiju da nas prenesu u svet mašte, da nas natera da sanjamo i kreiramo sopstveni univerzum u kom su vanzemaljci možda stvarni ili pak reinkarnirani u vidu guštera agama. Ohrabrujuće je znati da je moda koja je predstavljena H&M INNOVATION kolekcijom jednako lepa koliko i obzirna prema okolini.

Haljine H&M INNOVATION RE-ENCHANTMENT 

Celu kolekciju možete pogledati OVDE, a neka vas i video inspiriše kako da je nosite: 

Team Credits: 

Fotografije: Emilija Stanišić

Stajling: Marko Mrkaja

Modeli: Sofija Đorđević i Milica Anđelković @Demons Model Management        

Frizura: Vasilisa Maljm

Šminka: Anastasija Poznanović

Asistent fotografa: Luka Milanović

Gafer: Nikola Čubrilo

Najnovije