Harper's Bazaar Srbija

Kellycore: Kako da nosite zelenu ovog proleća i leta

Kolorit koji dominira ove sezone.

Iako je Pantone naziva klasičnom, a većina zove prolećnom zelenom, ove godine se za nju, u modnim krugovima, ustalilo ime Kelly Green, izvedeno iz dominantnog irskog prezimena Kelly – kako Irce nazivaju Amerikanci još od davne 1917, kada se mnogo njih doselilo na američki kontinet i počelo da pravi parade za Dan Svetog Patrika. Dakle, kad pomislite na zelenu koja će se nositi ovog proleća i leta, neka vam na pamet padnu divni irski predeli ili sveže uređen fudbalski teren, može i kolorit mladog spanaća ili tek olistalog lišća. Divan kolorit koji će osvežiti ceo vaš ormar i instant vam popraviti raspoloženje. 

Jednu od vodećih boja za proleće i leto 2023 videli smo kod mnogih dizajnera na pisti, ali su je posebno slavili Bottega Veneta, Stella McCartney i Valentino (koji je proslavio i Barbiecore).

Prema Merriam Webster rečniku prolećna zelena je ona sa više žute i jača nego bilo koja druga zelena, a prva asocijacija na nju bi zapravo trebalo da bude boja trave. Savršeno se uklapa sa svim drugim bojama i idealna je za color blocking kombinacije, mada se odlično slaže i uz sve nijanse zelene i sa žutom, plavom, narandžastom, crvenom, roze.

Ukoliko vam zvuči previše da je nosite od glave do pete, što je zapravo idealno, posebno ako su blejzer i pantalone u istom tonu, jarko zelena je odlična za modne detalje – torbe, cipele, šešire, nakit jer će osvežiti svaki autfit na jedan divan, vedar način. 

U pretraživać na Instagramu ili TikToku, samo ukucajte odrednicu #kellycore i inspirišite se. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MANGO (@mango)

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije