Harper's Bazaar Srbija

Adidas patike koje će zameniti Sambu

Jasno je koja obuća će biti It model narednog proleća.

Kada se nakon defilea na Céline reviji za jesen 2010. Phoebe Philo pojavila na pisti, na sebi je imala Adidas Stan Smiths patike. To je predstavljalo nešto što su mnoge fashion osobe usvojile kao trend u godinama nakon toga i nešto što je dizajner, reper i glumac Edison Chen, koji je osnovao kineski streetwear brend  CLOT, imao na umu kada je kreirao svoju prvu kolekciju u saradnji sa Adidasom.

Sa predstavom o tome šta bi čuvena Phoebe nosila, dizajner je u saradnji sa brendom Adidas, na Šangajskoj nedelji mode predstavio tri nova modela patika. Izazivajući samog sebe da dizajnira “iz ženskog ugla”, uspeo je da stvori komade za ultimativnu devojku minimalističke estetike, koja bi neke od ovih pari nosila uz rolku podignutu do obraza i pantalone oversized kroja.

Adidas Originals x Edison Chen

Prve patike iz saradnje koje će izaći na tržište u januaru nose potpuno drugačiji Superstar bit. Dizajner ih naziva „shark tooth“ zbog njihovog nazubljenog drvenog đona, a takođe ima i punije pertle ušivene crnim koncem na ivicama i ukrašene resicama.

Oxford Superstar, možda će vam na prvi pogled delovati kao mokasina, ali ova edgy patika sa potpeticom ima fine detalje, kao što su urezani Superstar motivi, tačke sa strane i po vrhu prstiju – koji skoro izgledaju kao da su obloženi kožom. Deluje da nedostaju smele bele pruge, ali Chen je odao počast Adidas potpisu sa tri tanke linije na peti. Kada su ga pitali o inspiraciji za ovaj model, rekao je da je želeo nešto “seksi i uglađeno”.

Adidas promo

Na kraju, naš favorit – u kom apsolutno vidimo i Phoebe Philo – bež Gazelle model napravljen kao espadrila prerušena u patiku, sa tri bele pruge ukrašene našivenim sitnim perlicama (jasno je koja obuća će biti It model narednog proleća).

Foto: Profimedia, Instagram

Harper’s Bazaar

Najnovije