Harper's Bazaar Srbija

Atelier Jolie: Angelina Jolie pokreće sopstveni modni brend

Angelina Jolie pokreće svoj modni brend, donoseći novi koncept industriji.

Pod nazivom Atelier Jolie, novi namenski-vođen-brend, koristiće starinske materijale i ostatke već korišćene tkanine, koristeći sposobnosti izbeglica i drugih talentovanih, nedovoljno cenjenih grupa, sa pozicije dostojanstva, i zasnovane na veštini.

“Danas počinjem nešto novo – kolektiv u kome svako može da stvara… Atelier Jolie je mesto za kreativne ljude da sarađuju sa iskusnom i raznolikom porodicom stručnih krojača, kreatora šablona i zanatlija iz celog sveta. To proizilazi iz mog uvažavanja i dubokog poštovanja prema mnogim krojačima i proizvođačima sa kojima sam radila tokom godina, želje da iskoristim visokokvalitetni starinski materijal i materijal koji je već dostupan, kao i da budem deo pokreta za negovanje samoizražavanja.”

Više od 100 miliona tona tekstilnog otpada svake godine se nalazi na deponijama. Čini se da je Atelier Jolie dizajniran sa idejom da reši tu krizu. Prema navodima Brenda na zvaničnoj stranici „moći ćete da popravite ili obnovite stare komade iz svog ormana koje želite da oživite, da usavršite kroj, udahnete novi život onome što je moglo da se baci i kreirate kvalitetnu odeću iz nasleđa sa ličnim značenjem.”

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije