Harper's Bazaar Srbija

Bella Hadid govori o svojoj dugogodišnjoj borbi sa lajmskom bolešću

Model boluje već osam godina.

Bella Hadid otkrila je “istinu” o svojim simptomima lajmske bolesti na društvenim mrežama. Devojka je na svom Instagram nalogu govorila u postovima i storijima o simptomima lajmske bolesti, sa kojom se bori osam godina.

23-godišnjoj manekenki dijagnostikovano je to stanje još 2012. godine, a ona je na Instagramu želela da edukuje svoje pratioce o simptomima sa kojima se svakodnevno suočava.

Bella pati od redovnih glavobolja, maglovite svesti, nesanice, mučnine i posebne osetljivosti na svetlost i buku. Pored toga, model često oseća anksioznost, bolove u zglobovima, a takođe pati od oslabljenog apetita – i samim tim često gubi i dobija na težini.

“Svakodnevno doživljavam najmanje 10 ovih simptoma”, rekla je manekenka, deleći post u kojem je detaljno opisala lajmsku bolest. „Traje od 14. godine, ali simptomi su postali izraženiji nakon 18.”

Lajmska bolest, ili borelioza, je infekcija koja se najčešće prenosi ujedom krpelja. Bellina majka Yolanda Hadid i brat Anwar takođe su razgovarali o svojoj borbi sa bolešću.

foto:bazaar.ru

Najnovije