Harper's Bazaar Srbija

Bernard Arnault zamenjuje celokupno rukovodstvo Tiffany & Co

Brend očekuju velike promene.

U finalu protekle godine postao je poznat ishod produžene sage Tiffany & Co protiv LVMH. Sada je francuski koncern luksuzne robe najavio završetak akvizicije američkog juvelirskog brenda. Bernard Arnault nije gubio vreme i bio je angažovan u kadrovskim promenama.

“Oduševljen sam dolaskom Tiffany i njenih talentovanih zaposlenih u našu grupu. Ovaj brend je dugo bio nesumnjivi sinonim za ljubav, a njegova poznata plava kutija postala je prepoznatljiva u celom svetu“, rekao je izvršni direktor LVMH. Arnault je imenovao Anthonyja Ledrua, bivšeg zamenika generalnog direktora kompanije Louis Vuitton, za predsednika i izvršnog direktora kompanije Tiffany. Pored toga, Ledru ima bogato iskustvo u radu sa najfinijim nakitom. Bio je izvršni direktor Harry Winstona i Richemont’s Cartiera pre nego što se pridružio LVMH.

Bernardov sin Alexandre Arnault postao je glavni direktor za proizvode i službenik za komunikacije. To nije prva pozicija za naslednika carstva Arnault: on je izvršni direktor brenda Rimova, koja proizvodi kofere. Aktuelni šef Tiffanyja Alessandro Bololo ostaje u kompaniji do 22. januara. 

Najnovije